Hot News
De ce Navalnîi nu poate fi prietenul Occidentului
01/09
Pandemia va ajuta Rusia să intre în topul marilor economii ale lumii
02/09

Putin: Rusia nu este o ”țară-benzinărie”

Foto: TASS

Rusia s-a dovedit a fi pregătită să răspundă la cele mai dificile provocări ale pandemiei de coronavirus, fapt ce a demonstrat că Rusia nu este o ”țară-benzinărie”, ci un stat ce dispune de noi și bine pronunțate posibilități tehnologice, a declarat președintele Vladimir Putin, participând la tradiționala Lecție Deschisă, desfășurată în regim de videoconferință, cu ocazia reînceperii noului an școlar. Lecția Deschisă-online este organizată pentru elevii de liceu din toate organizațiile educaționale din Rusia, în ziua de 1 septembrie – Ziua Cunoștințelor – și, anul acesta, este dedicată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

”În general și pe ansamblu, țara s-a dovedit pregătită pentru acele provocări în fața cărora ne-am trezit ca urmare a izbucnirii pe neașteptate a pandemiei”, a apreciat liderul de la Kremlin, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Adică, din punct de vedere tehnologic ne-am dovedit pregătiți și ne-a ieșit inclusiv din punctul de vedere al pregătirii cadrelor”, a subliniat președintele rus.

«Bineînțeles, mai avem mult de muncit și în sensul că, totuși, nu suntem o simplă ”țară-benzinărie”, așa cum încearcă unii să ne descrie, ci o țară cu noi posibilități tehnologice bine pronunțate, pe care suntem capabili să le
dezvoltăm rapid, să le adaptăm la provocările zilei de astăzi», a adăugat șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126