Hot News
Eveniment în Ambasada Rusiei: Aniversarea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, a Marii Victorii și a fondării ONU
03/09
Frigiderul lui Petru I
03/09

Rusia și-a redus dependența de veniturile din petrol și gaze naturale

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului/ Foto: TASS

Dependența Rusiei de veniturile din petrol și gaze naturale scade, poate nu într-un ritm vertiginos, dar reducerea este evidentă, informează cotidianul ”Rossiiskaia Gazeta”.

La cererea jurnaliștilor, secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a comentat afirmația șefului statului că Rusia nu este o ”țară-benzinărie”. Întrebat dacă este mulțumit Kremlinul de estimarea Ministerului de Finanțe, potrivit căruia în 2019 ponderea veniturilor din petrol și gaze naturale în bugetul federal a fost de circa 40%, Peskov a răspuns că nu, această cifră nu convine nimănui. ”Dar această cifră are o tendință de scădere, lentă, e adevărat, treptată. Iar în ultimii 10-15 ani, această reducere se observă cu ochiul liber”, a adăugat oficialul rus.

Reprezentantul Kremlinului a spus că trebuie analizat întreg spectrul exportului – nu doar resursele energetice brute, dar și produsele obținute din prelucrare, cu valoare adăugată și care sunt realizate la uzine înalt tehnologizate și ultramoderne, care se construiesc în diferite regiuni ale țării.

Președintele a spus că, în paralel cu aceste activități, crește inclusiv sectorul înaltelor tehnologii. ”Iar pe fondul pandemiei care a generat noile provocări cu care ne confruntăm, știința, medicina noastre au fost cele care au demonstrat un excelent rezultat de amploare mondială”, a explicat Peskov vorbele președintelui Putin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875213