Hot News
Lavrov a acuzat MAE german că întârzie răspunsul la solicitarea legată de Navalnîi
05/09
Die Welt: ”Rusia nu va putea fi pusă în genunchi”
05/09

A fost publicată convorbirea dintre Berlin și Varșovia pe cazul Navalnîi (VIDEO)

Foto: u-f.ru

Presa din Belarus a publicat înregistrarea convorbirilor dintre Berlin și Varșovia privind situația lui Navalnîi, respectiv discuțiile telefonice interceptate de Minsk.

RIA Novosti publică transcrierea acestui dialog:

– Alo, bună ziua, Nick. Cum merg treburile?

– Totul pare să decurgă conform planului. Materialele despre Navalnîi sunt gata. Vor fi predate la administrația Cancelarului (Angela Merkel. n.r.). Așteptăm declarația ei.

– Otrăvirea se confirmă precis?

– Ascultă, Mike, în acest caz nici nu prea contează. Este război. Iar în vreme de război, orice metode sunt bune.

– De acord. Trebuie să combatem dorința lui Putin de a-și vârî nasul în treburile Republicii Belarus. Cea mai eficientă cale este să-l înecăm în problemele Rusiei, care sunt destule. Mai ales că la ei vin curând alegeri, ziua votului în regiunile Rusiei.

– De asta ne ocupăm, de altfel. Cum merg treburile voastre în Belarus?

– Cinstit, nu prea. Președintele Lukașenko s-a dovedit de esență tare. Sunt profesioniști și organizați. Este clar că sunt susținuți de Rusia. Funcționarii și militarii îi sunt fideli președintelui. Deocamdată, lucrăm. Despre restul, vorbim când ne vedem, nu la telefon.

– Da, da, înțeleg. Atunci, pe curând. Pa.

Anterior, Guvernul Germaniei a anunțat că bloggerul ar fi fost otrăvit cu o substanță din grupa Noviciok, cu acțiune neuro-paralizantă. La scurt timp, șeful diplomației europene, Josep Borrel, a declarat că Uniunea Europeană își rezervă dreptul de a institui sancțiuni.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a amintit că specialiștii ruși au verificat, la rândul lor, diferite versiuni, dar că nu au găsit substanțe otrăvitoare în organismul bloggerului. MAE rus a calificat drept suspectă graba cu care SUA și UE au preluat această teorie. Diplomații nu au exclus posibilitatea ca declarația privind otrăvirea să fie o justificare pentru ”măsuri de răspuns” pregătite dinainte.

Omul de știință Leonid Rink, unul dintre specialiștii care au participat la crearea substanței Noviciok, a declarat, pentru RIA Novosti, că simptomele lui Navalnîi nu seamănă absolut deloc cu cele provocate de otrăvirea cu acest agent neurotoxic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098