Hot News
Șeful SVR a acuzat SUA de organizarea protestelor în Belarus
17/09
”Evreii hasidici nu sunt serviți!”: Realitatea din Uman și declarația lui Zelenski
17/09

”Cinism și obrăznicie”: Pușkov, despre declarația lui Trump privind lichidarea lui Assad

Senatorul și publicistul, Aleksei Puskov/ Foto: TASS

De o cutremurătoare obrăznicie și de un cinism la fel de cutremurător: așa a calificat șeful Comitetului Consiliului Federației pentru politică informațională, Aleksei Pușkov, mărturisirea sinceră a președintelui Statelor Unite, Donald Trump, care a declarat că a planificat lichidarea liderului sirian Bashar al-Assad, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Într-o postare pe rețeaua socială Telegram, Pușkov a arătat că dreptul internațional și SUA sunt noțiuni opuse și incompatibile. Pentru a-și argumenta afirmațiile, senatorul rus a citat din precedenții lideri americani.

”Drept internațional? Nu știu ce vreți să spuneți. Vorbiți cu avocatul meu”, a răspuns George Bush jr., întrebat fiind despre baza juridică internațională a războiului din Irak. Și laureatul premiului Nobel pentru Pace, Barack Obama, intenționa să organizeze o lovitură de stat în Siria, în 2012, susținând, plin de convingere, că zilele lui Assad sunt numărate, a amintit Pușkov.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Fox, Trump a afirmat că a intenționat să dea undă verde operațiunii de lichidare a președintelui Assad, dar a fost împiedicat. Locatarul de la Casa Albă a mai dezvăluit, de asemenea, că nu îl consideră pe Assad ”un om bun” și se gândea cum să-l înlăture.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053