Hot News
“Vocea” – principalul show muzical vocal al Rusiei (VIDEO)
17/09
Declarația Dumei de Stat cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înființarea ONU. Text integral
17/09

La 75 de ani de la înființarea ONU. Duma de Stat: Tentativele de a submina rolul ONU trebuie stopate

Imaginea sediului Dumei de Stat/ Foto: Biroul de presă al Dumei de Stat

Declarația Dumei de Stat dedicată împlinirii a 75 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite are menirea de a stopa tentativele țărilor occidentale, inclusiv cele ale Statelor Unite, de a submina rolul ONU în politica mondială, a declarat șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki, vorbind în plenul Camerei inferioare a Parlamentului Rus.

Se deschide nu doar sesiunea de toamnă a Dumei de stat, dar și cea de-a 75-a sesiune, jubiliară, a Adunării Generale a ONU. ”De-a lungul deceniilor, această organizație și-a dovedit imparțialitatea, dar și faptul că este o organizație sistemică, fundamentală și de coordonare a treburilor internaționale”, a spus Sluțki. Potrivit spuselor sale, ONU a demonstrat că nu există o alternativă a sa în rezolvarea conflictelor din diferitele colțuri ale lumii.

”În același timp, ascunzându-se după lozinci despre creșterea eficienței organizației și reorganizarea ei, o serie de țări occidentale, în frunte cu SUA, încearcă să reformateze ONU cu scopul realizării propriilor interese egoiste”, a subliniat Sluțki. El a arătat că se repetă frecvent tezele despre activitatea păguboasă a Rusiei, Chinei și a altor opozanți geopolitici ai SUA. America încearcă, astfel, să impună o lume unipolară, unde singurul pol de putere în afaceri mondiale să fie Washingtonul, a spus deputatul.

Sluțki a afirmat, de asemenea, că SUA și alte state occidentale avansează, astăzi, proiecte de lege care demonstrează că, acolo, ONU nu mai este privită ca o platformă de dialog internațional. ”Asemenea propuneri legislative subminează pozițiile Rusiei, Chinei și ale altor țări care promovează o politică externă echilibrată”, a apreciat Leonid Sluțki.

Potrivit spuselor sale, declarația adoptată de Duma de Stat reprezintă un document chemat să compenseze, pe platforma sesiunii jubiliare a ONU, influența negativă a proiectelor de lege ce încearcă să submineze rolul organizației în afaceri mondiale. ”Organizația rămâne dominantă în arhitectura mondială a secolului al XXI-lea și orice alte abordări sunt distructive”, a subliniat Sluțki. Declarația menționează, în special, atacurile nefondate la adresa Organizației Mondiale a Sănătății, pe care Washingtonul încearcă să o facă responsabilă pentru pandemia de coronavirus.

Anul acesta este pentru prima dată când sesiunea Adunării Generale a ONU se va desfășura în format de videoconferință. Delegația rusă este condusă de președintele Vladimir Putin, din delegație făcând parte și Leonid Sluțki.

Deputatul a arătat că, în regim online, se pot răspândi ușor, printre delegațiile naționale, abordări distructive. ”Mesajul adoptat de Duma de Stat va reuși să compenseze orice asemenea abordare distructivă privind viitorul ONU”, a adăugat Sluțki.

Textul integral al Declarației Dumei de Stat puteți citi aici: 

Declarația Dumei de Stat cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înființarea ONU. Text integral

1 Comment

  1. Democratu` spune:

    Vazind in ce directie este inpinsa ONU si faptul ca a fost transformata intr-o firma cu actionar majoritar, ma si intreb ce mai cauta Russia si China in accea organizatie. Prezenta , tarilor mentionate, in organizatia ONU, chiar si atunci cind voteaza importiva unor rezolutii nedrepte ce au strins majoritate prin santaj politic si intimidare, dau un fel de confirmare unei organizatii corupte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875004