Hot News
Avioanele Tu-160 au stabilit un record mondial
21/09
OMS a declarat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului ca fiind sigur și eficient
21/09

MAE rus cere SUA să nu mai vorbească în numele Consiliului de Securitate al ONU

Sediul MAE al Rusiei din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a cerut Statelor Unite ”să privească adevărul în ochi și să înceteze să se mai pronunțe în numele Consiliului de Securitate al ONU”, în legătură cu o presupusă restaurare a sancțiunilor împotriva Iranului, relatează RT.

”Să afirmi acum că rezoluțiile de sancționare a Iranului au fost restabilite înseamnă să prezinți dorința drept realitate. Colegii noștri americani vor avea, sperăm, suficient curaj pentru a privi, în sfârșit, adevărul în față și vor înceta să se mai pronunțe în numele Consiliului de Securitate al ONU”, se arată într-o declarație a purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Potrivit textului, ”inițiativele și acțiunile nelegale ale SUA” nu pot, prin definiție, să aibă consecințe juridice internaționale pentru alte țări și să ”conducă la apariția unor obligații de limitare, din partea acestor state, a colaborării legitime cu Iranul”.

”Eforturile de păstrare și de asigurare a unei realizări stabile a Planului comun și atotcuprinzător de acțiuni (SVPD, sau Acordul de la Viena privind dosarul nuclear iranian, n.r.) vor continua. Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU funcționează în formă neschimbată, iar obligațiile ce decurg de aici trebuie îndeplinite în regimul și volumul convenite inițial și pe baza principiului reciprocității de către toate statele”, a precizat ministerul.

Anterior, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că sancțiunile ONU împotriva Iranului vor intra în vigoare, chiar dacă organizația nu este de acord cu așa ceva. El a avertizat, de asemenea, că SUA vor lua măsuri împotriva celor ”care încalcă” aceste sancțiuni. După această declarație, MAE rus a declarat că în Consiliul de Securitate nu au fost întreprinse nici un fel de demersuri care să permită restaurarea vechilor sancțiuni împotriva Iranului, iar SUA ”continuă să inducă în eroare” comunitatea internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078