Hot News
Peskov: Rusia este gata să explice UE situația cu Navalnîi
01/10
Ministerul Rus de Externe a răspuns declarației Germaniei la ONU, cu privire la Navalnîi
01/10

Epidemiolog: Covid-19 nu a devenit mai puțin periculos pentru om

Foto: yandex

Noul coronavirus nu a devenit mai puțin periculos pentru om, chiar dacă știm mai multe despre virus, chiar dacă au fost stabiliți algoritmi pentru tratarea lui, a declarat, pentru Interfax, directorul adjunct pentru activitate clinică și analitică al Institutul Central de Stat pentru Cercetări în domeniul Epidemiologic din cadrul Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.), Natalia Pșenicinaia (în imagine).

”Nu se poate afirma că virusul a devenit mai puțin periculos. Și important este să nu uităm că infecția este mai ușor de prevenit decât de vindecat”, a spus Pșenicinaia, întrebată fiind ce înseamnă mica mutație a virusului despre care experții afirmă că ea nici nu slăbește, nici nu face mai periculos virusul, scrie Interfax.

În același timp, procesul de vindecare a coronavirusului a devenit mai eficient comparativ cu situația din primăvară. ”În prezent, atât în Rusia, cât și în întreaga lume au fost stabiliți algoritmii terapiei etiotrope și patogenetice în funcție de gravitatea bolii. Cu toate acestea, găsirea unor noi mijloace de tratament, mai eficiente, continuă și astăzi”, a adăugat omul de știință.

Pșenicinaia a subliniat că, în prezent, este necesar ca principala atenție să fie acordată măsurilor nespecifice de prevenire – purtarea măștii, igiena mâinilor și păstrarea distanței, evitarea situațiilor când, cum se spune, te cuprinde frigul. ”Pentru că o hipotermie slăbește imunitatea la boli infecțioase, ceea ce este deosebit de periculos în anotimpul rece al anului”, a adăugat ea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083