Hot News
Epidemiolog: Covid-19 nu a devenit mai puțin periculos pentru om
01/10
Focus: Criticii vaccinului rusesc împotriva coronavirusului trebuie, în sfârșit, să-și scoată parul din ochi
01/10

Ministerul Rus de Externe a răspuns declarației Germaniei la ONU, cu privire la Navalnîi

Sediul MAE rus în Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

Declarația anti-rusească a ministrului german de Externe, Heiko Maas, cu privire la “cazul Navalnîi”, este considerată la Moscova ca fiind una provocatoare, a informat Serviciul de presă al Ministerului de Externe al Rusiei.

Comentând declarația făcută de Maas la cea de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU, Ministerul de Externe al Rusiei a menționat că Moscova a perceput-o  “ca pe o continuare a liniei antirusești deschis ostile a Berlinului, referitor la așa-numita otrăvire a lui Navalnîi”.

Moscova consideră că, în acest fel, Berlinul încearcă să “transfere responsabilitatea, pentru refuzul său de a coopera cu noi în această problemă, asupra celorlalți” și se ascunde “în spatele aliaților și a structurilor internaționale”.

Partea rusă atrage atenția asupra faptului că acest lucru se face simultan cu ignorarea, de către Berlin, a trei cereri din partea Procuraturii Generale Ruse în “cazul Navalnîi”. Pe linie medicală, se observă o imagine similară.

«Vă reamintim că, în Occident, se afirmă adesea că, la ora actuală, este imposibil să ai de-a face cu Rusia într-o manieră precedentă, adică să faci ”afaceri, ca de obicei”», a menționat Ministerul Rus de Externe.

Moscova a arătat că, dacă este “imposibil să ai de-a face cu cineva”, acesta este Occidentul – Germania, precum și aliații ei din NATO și UE. Atâta timp cât Occidentul nu își încetează trișările și provocările, așa va și rămâne.

Amintim că Maas a declarat la ONU, la 29 septembrie, despre “otrăvirea” lui Navalnîi următoarele: “Un astfel de caz nu poate rămâne fără consecințe. Iată de ce UE și-a rezervat dreptul de a impune sancțiuni. Și le suntem recunoscători partenerilor noștri din întreaga lume pentru sprijinul lor neechivoc”.

1 Comment

  1. Turcanu spune:

    Navalnii este agent străin și Putin la salvat de la moarte, trimițîndu in Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875107