Hot News
File de istorie. Sexul cu un pluton de americani. Dacă aliații occidentali au violat un milion de femei germane?
05/10
Otrăvirea lui Navalnîi, o înscenare a lobbyștilor din SUA
06/10

Fugind de cooperarea cu Rusia, Bundestagul debitează minciuni sfruntate

Sediul MAE al Rusiei din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Comentariu al Departamentului de informații și presă al Ministerului de Externe Rus în legătură cu declarațiile reprezentanților oficiali ai RFG în timpul dezbaterilor din Bundestag.

În Germania, gradul de isterie gonflată artificial, în contextul situației din jurul lui A. Navalnîi, nu scade. De data aceasta, atacurile anti-rusești au fost lansate în timpul dezbaterii din Bundestag, zilele trecute.

Am observat că, atunci când politicienii germani de cel mai înalt rang au livrat încă o porție de acuzații și amenințări inventate și nefondate la adresa țării noastre, a fost menționată o teză paradoxală privind presupusa lipsă de disponibilitate din partea Rusiei pentru un dialog cu Germania, în cadrul mecanismelor bilaterale specializate existente.

Considerăm că astfel de afirmații nu sunt decât o minciună sfruntată. Amintim, în legătură cu aceasta, că partea germană continuă să ignore în mod constant propunerile Rusiei de stabilire a cooperării practice, în scopul de a clarifica circumstanțele așa-numitei

“otrăviri” a lui A. Navalnîi, în cadrul asistenței juridice și al consultărilor bazate pe prevederile CWC (Convenția privind interzicerea armelor chimice – n.r.).

Nu a primit niciun răspuns inițiativa liderilor “grupurilor de prietenie” parlamentare din Duma de Stat a Rusiei și din Bundestagul Germaniei de a efectua o “investigație constructivă și imparțială” a incidentului. Până în prezent, nu a existat nicio reacție la scrisoarea deputaților noștri, care conține o propunere de a introduce controlul parlamentar comun ruso-german asupra anchetării incidentului cu A. Navalnîi.

La 28 septembrie a.c., Procuratura Generală a Rusiei a pregătit deja a patra cerere de asistență juridică în acest sens, care a fost înaintată părții germane. Ca și înainte, insistăm să primim un răspuns la aceste cereri (prima dintre acestea fiind prezentată părții germane în urmă cu o lună – n.r.)

Nu există răspunsuri la întrebările puse de partea rusă pe linia de dialog politic, precum și prin canalele diplomatice. Ambasada Rusiei de la Berlin a primit un refuz din partea MAE german la solicitarea ei privind asistența în acordarea accesului consular către A. Navalnîi.

La analizarea situației, trebuie luată în considerare și opinia medicilor germani. Medicii germani sosiți în Rusia au primit acces nestingherit la A. Navalnîi, la rezultatele tratamentului său în spitalul din Omsk și au semnat documente privind transferarea pacientului sub îngrijirea lor profesională.

Le-am recomanda inspiratorilor campaniei provocatoare, menite să demonizeze Rusia și să submineze relațiile bilaterale, să-și revină. La rândul nostru, rămânem pregătiți pentru un dialog deschis, cinstit și bazat pe fapte referitoare la cazul A. Navalnîi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079