Hot News
Fugind de cooperarea cu Rusia, Bundestagul debitează minciuni sfruntate
05/10
Analistul Yaakov Kedmi: Armenia va pierde Karabah
06/10

Otrăvirea lui Navalnîi, o înscenare a lobbyștilor din SUA

Foto: @navalny

Situația generată de otrăvirea rusului Aleksei Navalnîi i-ar putea avantaja pe lobbyștii din Statele Unite, care vor să vândă Germaniei gaze naturale lichefiate americane. Este părerea exprimată de Gunnar Lindemann, membru al Camerei Deputaților a Berlinului, într-o postare pe pagina sa de Facebook, scrie Lenta.ru.

În opinia lui, cele întâmplate pot fi considerate o dramă în trei acte: otrăvit, Navalnîi este transportat la Berlin, în pofida tuturor restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, după care, autoritățile germane refuză să colaboreze cu Rusia în investigarea circumstanțelor celor întâmplate și, într-un final, Guvernul Rus este acuzat și se cere stoparea construirii gazoductului ”Nord Stream-2”.

”Întrebare: Jurnaliștii de la Der Spiegel chiar iau Kremlinul de prost? Totul miroase a înscenare a lobbyștilor transatlantici și a lobbyștilor din Statele Unite. Ei vor să vândă Germaniei gaze din SUA, care sunt cu 30% mai scumpe și să împiedice livrările de gaze rusești, cu preț stabil decenii la rând”, concluzionează Lindemann, care suspectează implicarea părții americane în situația creată.

Politicianul german susține, de asemenea, că studiile lui Navalnîi au fost finanțate de organizații nonguvernamentale (ONG) apropiate foștilor președinți ai SUA Bill Clinton și Barack Obama. După aceea, scrie Lindemann, opozantul a fost un adept activ al extremiștilor de dreapta din Rusia, apoi și-a descoperit talentul de blogger, cu legături cu ONG-ul miliardarului George Soros.

”Acesta este el, o persoană absolut neînsemnată în Rusia și pentru Rusia”, constată membrul Camerei Deputaților a Berlinului, insistând că doar furnizorii de gaze naturale lichefiate din Statele Unite au avut interes să-l otrăvească pe Navalnîi.

Navalnîi s-a simțit rău, la 20 august, la bordul avionului ce-l ducea de la Tomsk la Moscova. În primele două zile, el a primit ajutor medical de specialitate la Spitalul de urgență din Omsk. La 22 august, pacientul a fost trimis la o clinică din Berlin. Toxicologii militari germani au evidențiat în organismul lui Navalnîi urme ale unei substanțe din grupul ”Noviciok”, după cum au afirmat ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091