Hot News
Înfrângerea catastrofală a partidului lui Zelenski la alegerile locale
26/10
Putin și-a anunțat disponibilitatea de a renunța la desfășurarea rachetelor
26/10

Turcia a refuzat să returneze Rusiei sistemele antiaeriene S-400

Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Turcia refuză să rupă acordul cu Rusia, pentru furnizarea de sisteme de rachete antiaeriene S-400. Aceasta a fost declarația președintelui republicii, Recep Tayyip Erdogan, relatează “Interfax”.

“Am luat măsuri pentru a achiziționa avioane americane F-35, am plătit banii, SUA nu ni le-au furnizat, cerând returnarea S-400 către Rusia. Nu suntem un stat tribal, suntem Turcia. Nu ne temem de sancțiunile SUA ”, a spus el.

La începutul lunii octombrie, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Morgan Ortegus, a avertizat Turcia cu privire la consecințe grave, în cazul în care S-400 rusești vor intra în dotarea armatei turcești. Potrivit acesteia, Washingtonul speră că sistemele nu vor fi utilizate.

Testele sistemelor rusești de apărare aeriană în Turcia au avut loc la 16 octombrie. În timpul testelor, au fost lansate trei rachete, care au interceptat cu succes trei ținte. Se presupune că dronele Banshee, de fabricație britanică, au servit drept ținte pentru S-400 turcești “Triumf”.

Livrările S-400, care au provocat o criză în relațiile Turciei cu Statele Unite, au început la jumătatea lunii iulie 2019. Washingtonul a cerut anularea tranzacției și, în schimb, achiziționarea sistemelor americane ”Patriot”, amenințând că va întârzia sau chiar anula vânzarea ultimelor avioane de vânătoare F-35 Turciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053