Hot News
Victoria lui Biden nu înseamnă că SUA vor renunța la sancțiuni
02/11
Racheta hipersonică ”Țirkon” va fi lansată la 1000 de kilometri (VIDEO)
02/11

Covid-19: Elementul ce reduce de cinci ori riscul de infectare

Foto: hainanlife.ru

Oamenii de știință din China au ajuns la concluzia că persoanele care poartă în mod regulat ochelari se infectează de cinci ori mai rar cu noul coronavirus, a relatat doctorul în științe biologice Serghei Netesov, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

”În China a fost efectuat un studiu. S-a constatat, astfel, că persoanele care poartă ochelari se infectează cu SARS-CoV-2 de cinci ori mai rar”, a spus specialistul rus.

Expertul a subliniat că, în China, acest lucru se observă în mod aparte, pentru că marea majoritatea celor care au probleme cu vederea apelează la ochelari, nu la lentile de contact.

De asemenea, Netesov a recomandat ca, la folosirea măștii de protecție, să fie acoperit nasul, pentru că nasul și membrana ochiului reprezintă principalele canale de contaminare cu noul virus.

Vedomosti reia, în context, o declarație a academicianului rus Areg Totolian, potrivit căruia, în lume, există o categorie de oameni care nu fac Covid-19, chiar dacă intră de mai multe ori în contact cu persoane contaminate, dar cum se explică această ”protecție” nu se știe încă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994