Hot News
Covid-19: Elementul ce reduce de cinci ori riscul de infectare
02/11
George Shultz: Retragerea SUA din INF, o greșeală
02/11

Racheta hipersonică ”Țirkon” va fi lansată la 1000 de kilometri (VIDEO)

Foto: Serviciul de presă a Ministerului rus al Apărării/ RIA Novosti

Se intenționează ca racheta hipersonică antinavă ”Țirkon”/ Zircon să fie lansată la o distanță de 1000 de kilometri, a declarat, pentru agenția TASS, o sursă din industria de apărare.

Potrivit acesteia, tirul se va efectua de la bordul fregatei ”Admiral Gorșkov”, aparținând Flotei de Nord. Racheta va trebui să doboare un scut naval, ce imită un vas inamic. Până la sfârșitul anului, se dorește efectuarea a trei astfel de lansări experimentale.

Lenta.ru menționează, în context, că la 6 octombrie, ”Țirkon” a lovit o țintă aflată la o distanță de 450 kilometri. Lansarea s-a efectuat de pe o navă aflată în apele Mării Albe, ținta situându-se în Marea Barents. Atunci, ”Țirkon” a atins viteza maximă de 8 Mach, înălțimea de zbor ajungând la 28 de kilometri.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat această reușită drept un mare eveniment pentru țară și o etapă importantă în echiparea Forțelor Armate cu cele mai noi sisteme.

Se intenționează ca sistemul ”Țirkon” să intre în dotarea submarinelor și a navelor de suprafață ale Marinei Militare a Rusiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076