Hot News
”Măcar să supraviețuim”: După alegerile din Moldova, o ”revoluție colorată?”
02/11
Aleksei Pușkov: Ucraina a pierdut șansa de a crește nivelul de trai
03/11

Ministerul rus de Externe a cerut să nu se grăbească prognozele după primul tur al alegerilor din Moldova

Clădirea MAE al Rusiei din Moscova/ Foto: MAE al Rusiei

Andrei Rudenko, șeful adjunct al Ministerului Rus de Externe, consideră că este prea devreme pentru a face predicții cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova, dar și că Moscova este pregătită să interacționeze cu orice lider ales al republicii, transmite RIA Novosti.

“Acum este prematur să faci previziuni. Totul va depinde de modul în care alegătorii moldoveni își vor da, în cele din urmă, voturile”, a explicat viceministrul rus de Externe.

Potrivit CEC, după prelucrarea a 100% din protocoale, fostul prim-ministru moldovean Maia Sandu conduce, în primul tur al alegerilor, cu 36,16% din voturi, depășindu-l pe actualul lider, Igor Dodon, care are 32,61% din voturi. A doua rundă de alegeri este programată pentru 15 noiembrie.

Anterior, mass-media din Moldova a difuzat știri potrivit cărora poliția moldovenească va verifica datele privind cazurile de corupere a alegătorilor în timpul alegerilor din 1 noiembrie.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Dupa ce sa terminat primul tur al alegerilor si a cîștigat Maia Sandu nu au mai fost incalcarii ale legi electorale,;o sa vedem si turul doi al alegerilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875095