Hot News
Putin, despre spărgătoarele de gheață unice ale rușilor
05/11
Alexander Rahr: La ce trebuie să se aștepte Europa
05/11

Belarusul vrea să cumpere un zăcământ petrolier în Rusia

Foto: news.yandex.com

Republica Belarus își dorește să cumpere un zăcământ petrolier pe teritoriul Rusiei. Este ceea ce a declarat liderul belorus, Aleksandr Lukașenko, într-o convorbire telefonică avută cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat agenția BELTA, preluată de Lenta.ru.

Cei doi șefi de stat au discutat posibilitatea demarării  negocierilor privind livrările de hidrocarburi – petrol și gaze naturale – în Belarus, pentru anul viitor. Se precizează că Putin și Lukașenko au convenit să rezolve în mod operativ aceste probleme.

”De asemenea, președintele Republicii Belarus i-a adresat colegului său rus rugămintea privind o posibilă achiziție a unui zăcământ de petrol pe teritoriul Rusiei. Vladimir Putin a susținut ideea. După ce va fi analizată, această chestiune va fi dezbătută mult mai în detaliu, cu prilejul celor mai apropiate negocieri”, a subliniat agenția BELTA, citând biroul de presă al liderului de la Minsk.

În cadrul aceleași discuții telefonice, liderul belorus l-a felicitat pe Vladimir Putin și pe toți cetățenii Rusiei cu ocazia Zilei Unității Naționale, sărbătorită la 4 noiembrie. Totodată, a fost abordată problema livrării de vaccin rusesc împotriva coronavirusului, precum și cooperarea în domeniul comercial și economic, dar și situația din Nagornîi Karabah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093