Hot News
”Nu putem fi decât bucuroși”: Euro-2020 ar putea fi mutat complet în Rusia
05/11
Belarusul vrea să cumpere un zăcământ petrolier în Rusia
05/11

Putin, despre spărgătoarele de gheață unice ale rușilor

Sankt-Petersburg. Ceremonia de arborare a drapelului pe noul spărgător de gheață ”Viktor Cernomîrdin”/ Foto: TASS

Președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia lucrează la spărgătoare de gheață atomice și Diesel, unice în felul lor. Prezent la ceremonia de arborare a drapelului pe noul spărgător de gheață ”Viktor Cernomîrdin”, șeful statului a precizat că se află în lucru câteva serii de astfel de nave, care nu au analog în lume, relatează Lenta.ru.

Spărgătorul de gheață ”Viktor Cernomîrdin”/ Foto: bguzel.ru

Liderul de la Kremlin a subliniat că talentații constructori de nave sunt ”pregătiți pentru inovație, pentru găsirea și implementarea celor mai îndrăznețe soluții tehnice”.

Cel mai mare spărgător de gheață non-nuclear din lume, ”Viktor Cernomîrdin”, a început să prindă viață în 2011, odată cu demararea lucrărilor de construcție. Conform planificării inițiale, comanda urma să fie predată în decembrie 2015, dar termenele au fost amânate în câteva rânduri, în primul rând, din cauza greșelilor din proiectul inițial. A fost, apoi, incendiul izbucnit, în 2018, la bordul spărgătorului de gheață, incident care a impus o nouă amânare. La sfârșitul lunii septembrie 2020 s-a anunțat că nava a fost predată Întreprinderii Federale de Stat ”Rosmorport”.

Spărgătorul de gheață Diesel-electric ”Viktor Cernomîrdin”, numit în cinstea fostului premier rus Viktor Cernomîrdin, dispune de o putere de 25MW și este cea mai mare și mai puternică navă de acest gen din lume. A fost conceput pentru a însoți neîntrerupt navele în Golful Finic. De asemenea, el poate funcționa în Arctica și Antarctica.

Dotat cu două platforme pentru elicoptere, spărgătorul de gheață multifuncțional poate, în egală măsură, să participe la expediții științifice, să transporte containere și încărcături periculoase. Cu un echipaj format din 38 de oameni, el poate găzdui la bord 90 de specialiști din diferite domenii. Având o lungime de 147 de metri și o lățime de 29 de metri, ”Viktor Cernomîrdin” dispune de o autonomie de navigație de 60 de zile și este capabil să se deplaseze printre ghețuri groase de până la doi metri și să efectueze lucrări de spargere a gheții de până la trei metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093