Hot News
ISS, platou de filmare. Roskosmos lansează un concurs pentru rolul feminin
07/11
Vaccinare în masă. Vaccinul ”Sputnik V” va începe să fie livrat în weekend
07/11

Ministerul rus de Externe va trimite o nouă cerere la Londra, cu privire la cazul celor doi Skripal

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia/ Foto: MAE al Rusiei

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că Rusia va trimite o cerere actualizată la Londra, pentru a obține răspunsuri la întrebări cu privire la ancheta cazului celor doi Skripal, transmite „RIA Novosti”.

Nebenzia a reamintit că partea britanică nu a răspuns la multe întrebări care ar putea clarifica situația privind presupusa otrăvire a lui Iulia și Serghei Skripal.

El a subliniat că Londra a declarat, deja, Rusia vinovată de otrăvirea fostului colonel GRU și a fiicei sale și că, acum, nu consideră necesar să intre în detaliile procedurilor.

Reprezentantul permanent al Rusiei a comentat, de asemenea, cuvintele colegului său Christoph Heusgen, care a acuzat partea rusă că subminează autoritatea Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW). Nebenzia a calificat cuvintele acestuia drept o încercare bună, dar nu suficient de convingătoare.

Anterior, Marea Britanie, Belgia, Estonia, Franța și Statele Unite au blocat discursul fostului șef al OPCW, José Bustani, care trebuia să ia cuvântul, ca raportor din partea Rusiei. Nebenzia a numit această decizie o ”rușine”.

La 4 martie 2018, a devenit cunoscut faptul că Serghei și Iulia Skripal au fost, chipurile, otrăviți cu un agent presupus nervos din grupul ”Noviciok”, în orașul britanic Salisbury. Mai târziu, Londra a acuzat Rusia de dezvoltarea substanței și de implicarea în ”otrăvire”. Moscova neagă categoric acuzațiile serviciilor speciale britanice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875036