Hot News
Lavrov a exclus plasarea observatorilor turci pe teritoriul Karabahului
13/11
Lavrov: Cu Biden, SUA nu-și vor schimba atitudinea față de Rusia
13/11

Americanii au enumerat armele ”înfricoșătoare” ale Rusiei

Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Armele cu care sunt echipate bombardierele Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, prezentate în noiembrie de Ministerul Apărării al Rusiei în trei fotografii, insuflă teamă, susțin experții americani de la The Drive, relatează Lenta.ru.

”Armele ce dau fiori, amplasate cu dibăcie în fața avionului care, probabil, le va purta: un tablou obișnuit pentru aviația militară și folosit, deseori, atât pentru demonstrații de forță, cât și în scopuri de marketing”, scrie publicația americană, enumerând armamentul ”înfricoșător” al Rusiei.

În prima fotografie se poate observa cum, în fața unui Tu-160, sunt așezate 12 rachete strategice de croazieră H-55SM, care au servit Chinei și Iranului pentru crearea unor arme similare și 12 rachete H-101/102, folosite în timpul campaniei rusești din Siria. În a doua fotografie, se întind, în fața unui bombardier Tu-95MS, șase H-55SM și opt H-101/102.

În sfârșit, în ultima imagine, a treia, poate fi văzut un Tu-22M3, în fața căruia au fost așezate bombe, inclusiv două FAB-3000. Publicația notează că din această fotografie lipsesc rachetele din dotarea acestui bombardier și care ar trebui să includă H-22, fie altă variantă. The Drive crede că fie o astfel de armă fie nu există încă în Rusia, fie se modernizează.

Lenta.ru menționează că, în noiembrie, ”Corporația Aviatică Unită” (OAK) a anunțat efectuarea primului zbor al unui Tu-160M cu noile motoare de serie NK-32-02.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875009