Hot News
Raport privind numărul victimelor civile din Donbass
17/11
Karabah văzut de sus. Militarii au arătat transferul pacificatorilor ruși. VIDEO
18/11

Senatorul Kosaciov a răspuns Poloniei

Senatorul Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Tentativa Poloniei de a învinui Rusia că încearcă să-i distrugă reputația în Europa și în lume este cinică și nu are nici o legătură cu realitatea, a declarat șeful Comitetului senatorial pentru Afaceri Internaționale, Konstantin Kosaciov, citat de agenția TASS.

 «Este cinic, inacceptabil și nu are nici o legătură cu realitatea. Așa că, face parte din ciclul ”cum să pui greșeala ta asupra altuia”», a spus senatorul rus. Răspunzând declarațiilor anterioare ale autorităților poloneze, el a subliniat că Polonia este una dintre cele mai anti rusești țări ale Europei. Mai mult chiar, Varșovia a ridicat această poziție la nivelul politicii de stat.

Kosaciov a adăugat că, la o adică, s-ar putea găsi numeroase declarații oficiale ale politicienilor polonezi ce discreditează Rusia și reputația ei. În opinia parlamentarului, asemenea păreri nu sunt emise la întâmplare. «Miza acestei politici este de a prezenta Polonia ca avangardă a luptei duse de ”Occidentul democratic” împotriva ”Estului autoritar” și, de asemenea, de a obține susținere suplimentară din partea aliaților în rolul de ”stat aflat în prima linie a frontului”», a explicat politicianul rus.

Lenta.ru amintește că, zilele trecute, secretarul de presă al ministrului-coordonator al serviciilor speciale poloneze, Stanislav Zaryn, a afirmat că Rusia ar încerca să prezinte Polonia ca pe o țară-problemă pentru Uniunea Europeană. Potrivit afirmațiilor sale, este vorba despre ”provocări, atacuri diplomatice”, dar și de activitatea Rusiei în domeniul financiar și energetic. În același timp, oficialul polonez nu a oferit nici un fel de dovezi care să susțină declarațiile sale.

În comentariile pe această tema, presa rusă n-a putut să nu amintească o celebră expresie a lui Churchill care a caracterizat, cândva, Polonia drept ”hiena Europei de Est”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089