Hot News
Peste 40 de atacuri teroriste au fost prevenite în Rusia, în 2020
08/12
Tratatul START-3. Riabkov, despre documentele predate americanilor
08/12

Lavrov a anunțat necesitatea resetării relațiilor dintre Rusia și Germania

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Relațiile dintre Rusia și Germania trebuie regândite și resetate, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o întâlnire cu delegația Partidului german ”Alternativa pentru Germania”, transmite RT.

”Vizita dumneavoastră în Federația Rusă, desigur, este o oportunitate foarte bună de a continua un asemenea dialog și pentru a căuta puncte de contact suplimentare. Apreciem foarte mult contribuția dumneavoastră la menținerea relațiilor noastre, care, repet încă o dată, trebuie regândite și, probabil, după cum se spune, azi, resetate”, a spus Lavrov.

Piedici în calea vizitei

Lavrov a mai spus că încercările Berlinului oficial de a se opune călătoriei delegației Partidului ”Alternativa pentru Germania” în Rusia au cauzat o mare surpriză la Moscova.

”Mărturisesc că am fost destul de surprinși de încercările Berlinului oficial de a crea obstacole pentru vizita dumneavoastră, de a crea dificultăți tehnice și de protocol. Desigur, am fost surprinși în special de isterica discuție internă declanșată în legătură cu deplasarea dumneavoastră”, a spus ministrul.

Lavrov a subliniat că ”Alternativa pentru Germania” este cea mai mare facțiune de opoziție din Bundestag și are reprezentanți în organele legislative din toate cele 16 landuri ale țării.

”Chiar ne-am gândit că, în situația actuală, dimpotrivă, luând în considerare momentele dificile din relațiile noastre bilaterale, ar fi important să dezvoltăm contacte între toți reprezentanții societății ruse și ai societății germane, la toate nivelurile, în special, între cei care pledează nu numai pentru menținerea potențialului interacțiunii noastre, dar și pentru depășirea problemelor existente”, a continuat el.

Ministrul a adăugat că Rusia nu numai că nu protestează niciodată, dar, de asemenea, nu împiedică contactele dintre reprezentanții oficiali ai autorităților germane și opoziția rusă. Potrivit lui Lavrov, când ministrul german de Externe, Heiko Maas, se află la Moscova, el se întâlnește, întotdeauna, cu personalități care critică dur politicile Kremlinului. ”Și nu se fac încercări, din partea noastră, de a interzice astfel de contacte”, a conchis ministrul rus de Externe.

Anterior, ministrul menționa că RFG a început să promoveze linia politică de descurajare a Rusiei. Cu toate acestea, el sublinia că tensiunea poate fi depășită.

În plus, Lavrov declara că relațiile cu UE reprezintă o îngrijorare serioasă pentru Rusia.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068