Hot News
Lavrov a anunțat necesitatea resetării relațiilor dintre Rusia și Germania
08/12
Lege semnată de Putin: Închisoare pentru îndemnurile publice la înstrăinarea teritoriilor care aparțin Rusiei
09/12

Tratatul START-3. Riabkov, despre documentele predate americanilor

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov/ Foto: voennoedelo.com

Într-adevăr, Rusia a predat Statelor Unite două documente neoficiale referitoare la controlul armelor, dar ca ”temă de gândire” și nu ca variante ale noului tratat, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, citat de agenția Lenta.ru.

Diplomatul a precizat că unul dintre documentele transmise părții americane conține eventualul cadru al regimului de control al armelor. Al doilea propune prelungirea actualului Tratat privind reducerea armelor ofensive (START-3).

În opinia lui Riabkov, viitoarea ecuație ruso-americană din sfera stabilității strategice trebuie să includă atât armele nucleare, cât și pe cele non-nucleare.

”Pe parcursul dialogului său strategic cu Statele Unite, Rusia a prezentat propunerile sale despre cum ar putea arăta viitoarele acorduri din domeniul controlului armelor”, a subliniat viceministrul de Externe.

Tratatul START-3, semnat de Rusia și SUA în 2010, expiră anul viitor. Moscova a cerut în repetate rânduri Washingtonului să fie prelungită valabilitatea tratatului în vigoare, pentru a câștiga timp și pentru a avea negocieri temeinice privind noua variantă a acestui tratat, dar partea americană a avansat o serie de condiții catalogate drept inacceptabile de către Rusia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077