Hot News
Riabkov, despre declarația SUA privind ””lipsa dorinței” Rusiei de a prelungi START-3
21/12
Consiliul de Stat al Rusiei: care va fi componența
22/12

Vaccin. Centrul ”N. Gamaleya și AstraZeneca au semnat un memorandum de colaborare (VIDEO)

Președintele Vladimir Putin îi salută pe participanții la ceremonia de semnare a memorandumului. În imagine mai sunt Pascal Sorio (dreapta) și cei patru parteneri de colaborare științifică/ Foto: inosmi.ru

Centrul Național de Cercetare ”N. Gamaleia” din Moscova, compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca, Fondul pentru Investiții Directe din Rusia (RFPI) și compania ”R-Farm” au adoptat un memorandum de colaborare în lupta împotriva coronavirusului, informează agenția Rambler.ru. Acesta este primul exemplu când lupta ambițiilor în afaceri a cedat locul bunului simț.

Unirea eforturilor producătorilor și dezvoltatorilor a două vaccinuri – ieri, concurente – este primul exemplu din lume de unire a eforturilor, la care cheamă de mai multe luni liderii țărilor G20, Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății.

”Și dumneavoastră ați trecut de la cuvinte la fapte, de la aceste apeluri ați trecut la punerea în aplicare a sarcinilor cu care se confruntă astăzi întreaga lume, întreaga umanitate, fără nicio exagerare. O asemenea dispoziție pentru parteneriat poate servi, astăzi, drept exemplu pozitiv și convingător de unitate a forțelor științifice, a tehnologiilor, investițiilor, de dragul unui scop comun – acela de a proteja viața, sănătatea și securitatea a milioane de oameni de pe planetă, în ansamblul ei”, a spus președintele Vladimir Putin, felicitând părțile cu ocazia semnării documentelor.

Putin a contactat dezvoltatorii de vaccinuri ai centrului ”Gamaleia” și ai AstraZeneca din centrul său de control din Kremlin. (Click aici )

După acest moment, directorul Centrului ”N. Gamaleia”, Aleksandr Ghințburg, a anunțat demararea testelor clinice comune pentru o combinație între vaccinul rusesc ”Sputnik V” și preparatul AZD1222, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford.

«Din câte îmi dau seama, testele nu necesită investiții mari și timp mult pentru simplul motiv că cele două platforme tehnologice pe baza cărora au fost create vaccinurile AstraZeneca și ”Sputnik V” sunt principial similare, foarte asemănătoare. Prin urmare, componentele care intră atât într-unul, cât și în celălalt vaccin sunt ușor compatibile», a adăugat omul de știință.

”Aș dori să-i felicit pe oamenii de știință ruși de la Institutul ”Gamaleia”, precum și RPGI pentru dezvoltarea primului vaccin din lume împotriva COVID-19, care a demonstrat, în ultima vreme, nu numai un răspuns imun, dar și  eficiență”, a spus Pascal Sorio, director general al companiei AstraZeneca.

Ambele vaccinuri au fost dezvoltate pe baza vectorilor adenovirali, unde a fost introdusă proteina spike a coronavirusului SARS-CoV-2. În același timp, adenovirusurile sunt lipsite de capacitatea de a se replica, ele servind ca sistem de livrare a materialului genetic (antigen) în celulele umane.

După cum a precizat Ghințburg, componenta vaccinului ”Sputnik V” – care a demonstrat o eficacitate intermediară de peste 91,4% (și de 100% împotriva cazurilor severe de COVID-19, boala provocată de virusul SARS-CoV-2) – poate întări răspunsul imun la vaccinarea cu preparatul AZD1222, a cărui eficacitate medie a fost estimată la 70,4%.

În noiembrie, Fondul de Investiții Directe din Rusia a oferit companiei AstraZeneca utilizarea vaccinului ”Sputnik V”, în ideea ca prima injecție să fie făcuta cu vaccinul britanic și a doua, cu cel rusesc. Și acum, la mai puțin de o lună de atunci, are loc semnarea unui memorandum de cooperare.

”O astfel de cooperare poate oferi un rezultat puternic, o sinergie, atât pentru creșterea eficacității și fiabilității vaccinului în sine, cât și pentru accesibilitatea mai mare a acestuia, ceea ce este foarte important astăzi, accesibilitatea datorită introducerii diferitelor scheme de vaccinare, precum și a organizării producției și logisticii moderne, datorită utilizării celor mai avansate capacități industriale din Rusia și din alte țări ale lumii ”, a spus Vladimir Putin.

”Aceasta va fi, s-ar putea spune, o situație unică în lume, o colaborare între doi producători de vaccinuri și sper că acest lucru ne va asigura sinergia, o protecție mai bună. De asemenea, cred că va stimula combinații similare în întreaga lume. Oamenii vor urma exemplul nostru de colaborare excelentă, a subliniat Pascal Sorio și a adăugat: Aș dori să recunosc, încă o dată, puterea oamenilor de știință ruși și munca excelentă făcută de Institutul ”Gamaleia” și ne bucurăm foarte mult să unim eforturile noastre pentru a salva vieți nu numai în Rusia, dar și în întreaga lume. Aș dori să vă mulțumesc dumneavoastră, Vladimir Vladimirovici, pentru rolul de lider și pentru contribuția Rusiei la dezvoltarea științei, contribuția la lupta împotriva acestei teribile pandemii”.

De la înregistrarea în Rusia, au fost deja produse 440.000 de doze de vaccin ”Sputnik V,” iar, în aceste zile, vor fi gata încă 200.000 de doze. Ritmul de producție face posibilă realizarea de predicții cu privire la sfârșitul răspândirii spontane a virusului.

”Până în noiembrie anul viitor, majoritatea și anume aproximativ 70% din populația Federației Ruse vor primi acest preparat antiviral, ceea ce va face ca acest agent patogen să fie controlabil”, a declarat Aleksandr Ghințburg, director al Institutului ”Gamaleia”.

Pentru piețele externe

Pentru piețele externe, ”Sputnik V” va fi produs în capacitățile de producție străine. În 2021, Fondul de Investiții Directe din Rusia va produce 500 de milioane de doze de vaccin în întreprinderile giganților farmaceutici din India, China, Brazilia și Coreea. Astfel, astăzi, producția preparatului nostru a fost lansată în Kazahstan. Și Belarusul a înregistrat, astăzi, ”Sputnik V” și intenționează, de asemenea, să-l producă.

Noua mutație

Ei bine, în ceea ce privește știrile despre mutațiile Covid-19, de exemplu, cele găsite în Marea Britanie, vaccinul rusesc protejează și împotriva acestora.

«”Sputnik V” este extrem de eficient împotriva noii mutații a virusului și ”Sputnik V” și-a demonstrat în mod repetat eficiența, în ciuda mutațiilor anterioare ale proteinei S», a declarat Kirill Dmitriev, șeful RFPI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875111