Hot News
Pentagonul este îngrijorat de ultimele zile ale guvernării lui Trump
25/12
Legendarul agent de informații sovietic, fostul ofițer MI6, George Blake, a decedat
26/12

Ministerul Sănătății al Rusiei a permis utilizarea „Sputnik V” la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani

Фото: EPA/ Vostock

Vaccinul împotriva coronavirusului ”Sputnik V” poate fi utilizat și de persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, a anunțat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko.

«Ministerul Sănătății a aprobat modificări la instrucțiunile de utilizare medicală. Acum, vaccinul ”Sputnik V” este aprobat și pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Astfel, și cetățenii de peste 60 de ani pot fi acum vaccinați împotriva infecției cu coronavirus», a spus Murașko într-o emisiune a postului TV ”Rossia-24” , transmite Interfax.

El a spus că cercetările au confirmat utilizarea sigură a vaccinului la persoanele în vârstă.

În plus, Murașko a precizat că vaccinarea pe scară largă a început deja în toate regiunile din Rusia.

Anterior, președintele Vladimir Putin anunța că nu a fost vaccinat, deocamdată, împotriva coronavirusului, deoarece vaccinurile create nu au fost încă aprobate pentru a fi utilizate de către persoanele de vârsta sa.

Directorul general al Centrului ”N. Gamaleia” al Ministerului Sănătății, Alexander Gințsburg, preciza că, potrivit estimărilor preliminare, rușii cu vârsta de peste 60 de ani vor fi vaccinați împotriva coronavirusului cu vaccinul ”Sputnik V” la începutul anului 2021.

Ultima oră: Vaccinul anti-Covid ”Sputnik V s-a dovedit a avea eficiența mai mare de 90% pentru grupa de vârstă de peste 60 de ani, au anunțat, pe Twitter, dezvoltatorii medicamentului din Centrul ”N. Gamaleia”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109