Hot News
Anul Afacerilor Externe: Serghei Lavrov a făcut bilanțul
20/01
Volodin a acuzat Statele Unite de încurajarea acțiunilor violente peste tot în lume
20/01

Viaceslav Volodin a criticat formatul alegerilor prezidențiale din SUA

Foto: RIA Novosti

Astăzi, este evident pentru toată lumea că Statele Unite nu au standarde de democrație, că sistemul electoral american este arhaic, în afara controlului societății, că nu există nicio deschidere în acesta, a declarat președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Viaceslav Volodin, deschizând sesiunea de primăvară a Camerei Inferioare a Parlamentului Rus.

”Dacă ieri intervenția lor în campaniile electorale din țara noastră și din alte țări a fost acoperită de necesitatea introducerii unor standarde ridicate de democrație, pe baza propriei experiențe, astăzi a devenit evident pentru toată lumea că Statele Unite ale Americii înșine nu au asemenea standarde”, – a spus Volodin.

Speaker-ul Dumei de Stat a subliniat: ” Sistemul lor electoral este arhaic. Nu are deschidere. Este dincolo de controlul societății. Nu există o instituție unică și eficientă a observatorilor electorali internaționali, de monitorizare a alegerilor. Am vorbit despre asta de numărate ori. Votul prin poștă este sub orice critică. Transmiterea în evantai a buletinelor de vot către alegători este incontrolabilă. Este imposibil de verificat cine și când a votat cu aceste buletine.”

Prim urmare, a adăugat Volodin, ”un stat cu un astfel de proces electoral netransparent nu are dreptul să impună nimic altor țări, darămite să intervină în campaniile lor electorale. Nu le vom permite celor care au provocat degradarea sistemului politic și de partid, al cărui rezultat a devenit un atentat asupra drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, să discute cu noi pe un ton de mentorat”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201