Hot News
Viaceslav Volodin a criticat formatul alegerilor prezidențiale din SUA
20/01
Kremlinul, despre ancheta lui Navalnîi legată de ”palatul lui Putin”
20/01

Volodin a acuzat Statele Unite de încurajarea acțiunilor violente peste tot în lume

Februarie 2014. ”Euromaidanul” din Kiev. Acțiunile de violență, încurajate de Washington, au condus la lovitura de stat în Ucraina/ Foto: glavk.net

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că participanții la asaltul clădirii Capitolului din Washington, pe care îi amenință mulți ani de detenție, sunt prizonieri politici. Potrivit acestuia, Statele Unite au încurajat în mod repetat acțiuni violente prin toată lumea – în timp ce Rusia s-a opus întotdeauna unor asemenea practici. Speaker-ul Dumei de Stat a spus acest lucru, evaluând situația din Statele Unite, în timpul deschiderii sesiunii de primăvară a Camerei Inferioare a Parlamentului Rus.

Potrivit lui Volodin, ”timp de mulți ani, elita politică americană i-a pus pe americani unul împotriva celuilalt, în funcție de rasă, religie, sex și preferințe politice. Pe durata alegerilor prezidențiale, acest lucru a devenit extrem de acut și periculos pentru ambele părți. Utilizarea acestor instrumente de către una dintre forțele politice nu putea decât să ducă la radicalizarea susținătorilor celeilalte părți. În cazul de față, susținătorii Președintelui care este pe cale de plecare. Am fost întotdeauna împotriva unor astfel de lucruri. Și credem că sunt inacceptabile. Lupta pentru putere, care s-a desfășurat între cele două partide lidere din Statele Unite, a dus la asaltul Parlamentului și la pierderi de vieți omenești”.

Speaker-ul Dumei de Stat a subliniat că Rusia întotdeauna ”s-a opus acțiunilor neconstituționale violente. Statele Unite ale Americii, dimpotrivă, au încurajat și au susținut asemenea procese în multe țări ale lumii, amestecându-se în treburile lor suverane: în Europa, în spațiul post-sovietic, în Orientul Mijlociu, în Asia, Africa și în America Latină”.

”Și peste tot, a adăugat Volodin, participanții la acțiuni politice neautorizate au fost definiți de Washington drept luptători pentru libertate și democrație. Când același lucru s-a întâmplat chiar în Statele Unite, acești oameni au fost declarați teroriști interni, ce riscă acum 15-20 de ani de închisoare”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875061