Hot News
Der Standard (Austria): În Crimeea, noi nu construim pentru Putin
24/01
MAE al Rusiei: Ambasada SUA îi incită pe ruși la violență, pentru a-l sprijini pe Navalnîi
24/01

Peskov a estimat numărul de participanți la acțiunile în sprijinul lui Navalnîi

23 ianuarie. Moscova. Piața Pușkin/ NEWS.ru

La acțiunile neautorizate care au avut loc sâmbătă, 23 ianuarie, nu au luat parte atât de mulți cetățeni. Organizatorii protestelor încearcă să destabilizeze situația, a declarat secretarul de presă al Președintelui rus, Dmitri Peskov.

În realitate, situația nu se destabilizează, pentru că, nu uitați, acum unii vor spune că mulți oameni au luat parte la aceste acțiuni ilegale. Nu, au ieșit puțini oameni, în schimb, mulți oameni votează pentru Putin, a relatat purtătorul de cuvânt al Kremlinului în cadrul emisiunii săptămânale ”Moscova. Kremlin. Putin”, de pe canalul TV ”Rossia 1”.

Peskov a subliniat că respectă toate punctele de vedere, dar se opune în mod categoric participării la acțiuni neautorizate. Potrivit acestuia, nu poate exista o altă evaluare, deoarece aceasta reprezintă o încălcare a legii.

Reprezentantul Kremlinului a menționat că mulți oameni au susținut amendamentele la Constituție (la referendumul național din iunie-iulie 2020 – n.r.). Dacă facem o comparației cu câți oameni au mers, ieri, la proteste, ”veți vedea cât de puțini sunt acești oameni, deși sunt, și ei, cetățenii Rusiei”.

Anterior, Dmitri Peskov a spus că Kremlinul consideră drept inacceptabile apelurile de participare la mitinguri neautorizate, la 23 ianuarie și, cu atât mai mult, implicarea minorilor în acestea.

Acțiunile de protest în sprijinul lui Aleksei Navalnîi, fondator al Fundației pentru Combaterea Corupției (recunoscută de către Ministerul Finanțelor al Rusiei drept agent străin, finanțat din străinătate), au avut loc în toată Rusia, la 23 ianuarie. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului de la ”OVD-Info”, în timpul manifestărilor, au fost reținute în jur de 3400 de persoane. Nu există deocamdată statistici oficiale de la Ministerul Afacerilor Interne.

Printre cei reținuți s-au aflat și peste 300 de minori. De altfel, toți minorii reținuți la 23 ianuarie, la mitingurile neautorizate de la Moscova, au fost eliberați de la secțiile de poliție, după sosirea părinților lor, a transmis TASS.

După cum a informat NEWS.ru, soția lui Peskov, patinatoarea artistică Tatiana Navka, a declarat că protestatarii înșiși atacă poliția și fac dezordine, iar apoi apar videoclipuri pe internet unde forțele de ordine, chipurile, bat un trecător obișnuit.

1 Comment

  1. S-ar părea că „specialiștii” PSYOP ai SUA și-au dat seama că aliații lor cei mai buni în Rusia nu sunt „liberalii lui Navalnîi”, ci nostalgicii Uniunii Sovietice. Nucleul acestei opoziții este format din comuniști și simpatizanți comuniști, care-l urăsc profund pe Vladimir Putin pentru anticomunismul său, oameni care au avut poziții înalte în perioada sovietică, care au pierdut totul după căderea URSS-ului, iar acum, când Rusia trece prin încercări dificile cu noua administrație de la Washington, aceștia speră într-un „miracol”: acela ca Putin să fie răsturnat.
    Numai că acest lucru nu se va întâmpla din următoarele motive:
    – tipul aparatului care-l protejează astăzi pe președintele rus poate face cu ușurință față acestei noi false opoziții patriotice;
    – acești indivizi adesea se plâng de conducerea Rusiei, dar nu oferă soluții reale;
    – în rândurile lor nu există nici un lider credibil.
    Opoziția rusă consideră că toate pierderile economice și umane din cadrul țării sunt doar rezultatul corupției și incompetenței cabinetului Putin. Fără să ia in calcul, că Rusia se află în stare de război cu SUA, UE și NATO încă din 2015. Un război 80% informațional, 15% economic și doar 5% energetic.
    NATO și SUA nu reprezintă amenințări militare credibile pentru Federația Rusă, cu excepția cazului în care decid să folosească armamentul nuclear, moment în care atât Rusia cât și Occidentul ar suferi teribil. Dar chiar și în acest scenariu, Rusia va predomina, având un avantaj de 10-15 ani față de SUA atât în tehnologiile nucleare civile, cât și în cele militare. Adevăratul pericol pentru Putin îl reprezintă opoziția internă, adesea privilegiată în Rusia. A constituit o primejdie chiar și pe vremea lui Stalin. Tacticile ei sunt extrem de respingătoare. Adesea, se face auzită prin media cu exprimări de genul: „dacă Putin nu face cutare lucru, se va confrunta cu o revoluție sângeroasă”. În zeci de videoclipuri, neocomuniștii spun același lucru. De unde se deduce, că aceștia chiar visează la astfel de lucruri. De prea multe ori în istoria ei, în loc de opoziție cu guvernul, Rusia s-a confruntat cu o opoziție față de ea însăși, terminându-se cu distrugerea statului ca atare.
    Rusia a suferit 2 revoluții devastatoare: în 1917 și în 1991, cu consecințe absolut oribile, dispărând aproape complet ca țară și cu milioane de ruși care au suferit îngrozitor. Prin urmare, nimic nu ar putea fi mai rău pentru națiunea și statul rus decât o asemenea insurecție, indiferent de ideologia care o alimentează, sau cât de „incorect” s-ar manifesta regimul de la putere. Doar că nici o revoluție neo-comunistă nu-i posibilă în Rusia, în ciuda „avertismentelor” oponenților președintelui rus, deoarece peste 70% dintre ruși îl susțin și văd în persoana lui omul care le apară interesele. Acești oameni nu vor accepta niciodată nici o încercare ilegală de-a-l îndepărta pe Putin de la putere. În concluzie, opoziția, foarte vocală fiind împotriva președintelui rus, nu va obține vreodată sprijin popular, pentru a crea vreo criză sau a plănui vreo lovitură de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875038