Hot News
“Rivalitatea dintre țări nu se va termina niciodată!” – Putin a vorbit la Davos
28/01
Declarația Dumei de Stat privind Ucraina: O gravă încălcare a tuturor normelor civilizate
29/01

Alexander Rahr: Reacția SUA la poziția Germaniei față de ”Nord Stream-2”

Germania. În zona de construcție a gazoductului ”Nord Stream 2”/ Foto. TASS

Rusia a obținut un nou aliat în lupta cu sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva proiectului ”Nord Stream-2”, informează Financial Times. Este vorba despre landul german Mecklenburg – Pomerania Inferioară, al cărui conducere a condamnat insolența americanilor și a înființat un fond ecologic pentru a susține finalizarea conductei.

Aici, în nord-estul Germaniei, în această regiune cu ieșire la Marea Baltică, se află centrul logistic și punctul final al neterminatului proiect rusesc, explică publicația britanică, în opinia căreia fondul de stat german, apărut într-un moment extrem de delicat pentru SUA, cel al instalării noii administrații, este ”un aliat neașteptat” al Rusiei. Președintele Joe Biden nu vrea să-și înceapă mandatul cu un război comercial, arată RT.

Politologul german Alexander Rahr susține că aliatul neașteptat al Rusiei în lupta pentru ”Nord Stream-2” a ”scos din sărite” Statele Unite. Analistul amintește că landul Mecklenburg – Pomerania Inferioară este situat pe coasta Mării Baltice și ambele conducte ale gazoductului ”Nord Stream-2” îi traversează teritoriul.

Gazoductele rusești sunt de o importanță critică pentru economia acestei regiuni, care intenționează să-și apere statutul de hub cheie pe piața europeană a gazelor naturale. Politologul amintește, totodată, că prim-ministrul landului, Manuela Schwezig, este membru al Partidului Social Democrat din Germania, un susținător tradițional al relațiilor constructive și reciproc avantajoase cu Rusia.

«Ea a găsit cum poate apăra ”Nord Stream-2” față de SUA. Sancțiunile americane pot lovi firmele private, dar dacă SUA atacă un fond al statului, va fi un conflict de cu totul altă natură – un război economic dintre cele mai serioase. America nu va merge la așa ceva și nu are nici un drept să o facă. Ar fi o încălcare a tuturor drepturilor și obligațiilor internaționale, lucru pe care îl înțeleg chiar și americanii. De aceea, cred că ei și-au ieșit pur și simplu din minți, văzând că nemții au decis să ia sub protecția statului construcția ”Nord Stream-2” și, în general, alianța cu Rusia în domeniul gazelor naturale», a estimat Rahr.

Împotriva ”Nord Stream-2” se pronunță activ partidul ”Verzilor”. Deși, subliniază expertul, el nu mai este de mult o formațiune a adepților energiei curate. În realitate, ”Verzii” reflectă interesele Washingtonului, cu accent pe ”apărarea drepturilor” în viziune americană. Rahr este convins că gazoductul rusesc va fi construit din cauza importanței lui pentru economiile germană și europeană.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087