Hot News
Susținătorii lui Navalnîi au primit noi instrucțiuni de la păpușarii lor din țările NATO
11/02
Lavrov: Occidentul vrea să facă Rusia ”o țară ascultătoare”
12/02

Șoigu, despre arme foarte inteligente (VIDEO)

Sistemul de rachetă hipersonic anti-navă de mare precizie ”Kinjal”. Viteza - 10 Mach, distanța de zbor -2000 km/ Foto: postul TV Rossia 1

În cazul unei agresiuni împotriva Rusiei, militarii ruși vor folosi neapărat rachete moderne, sisteme hipersonice și robotizate, drone și sisteme automatizate de control și alte noi mijloace de apărare, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, relatează ”Rossiiskaia gazeta”.

Adresându-se celor peste 350 de participanți la ședința operativă cu conducerea Forțelor Militare și a Marinei Militare, unde, timp de trei zile, va fi evaluată eficiența sistemului de coordonare a trupelor și vor fi analizate metode de desfășurare a acțiunilor armate, Șoigu a anunțat, printre altele, că Rusia consolidează potențialul forțelor non-nucleare de descurajare, în special, a armelor de mare precizie. Iar elementul central al acestora vor fi sistemele hipersonice de diferite tipuri.

Precum racheta de aviație ”Kinjal”. Se știe că o escadrilă de interceptori MiG-31K echipate cu astfel de sisteme staționează, din decembrie 2017, în Districtul Militar Sudic. Iar din aprilie 2018, avioanele MiG-31K efectuează zboruri regulate deasupra Mării Negre și a Mării Caspice.

În opinia lui Șoigu, trupele trebuie să deprindă experiența de luptă, inclusiv a celei dobândite de ofițerii ruși în Siria, unde, potrivit ministrului, au fost puse la punct multe metode și tehnici de desfășurare a acțiunilor militare care, înainte, nu au fost utilizate. El crede că operațiunea de menținere a păcii din Nagornîi Karabah a confirmat buna pregătire a comandanților ruși.

Serghei Șoigu a menționat că, de asemenea, continuă dezvoltarea armatei și a flotei, inclusiv a triadei nucleare. ”Intră în serviciu cele mai noi sisteme de rachetă, echipate cu mijloace moderne de depășire a apărării antirachetă”, a spus el.

Șoigu a vorbit și despre implementarea tehnologiilor de inteligență artificială în noile tipuri de arme. ”Ținând cont de prognozele privind profilul conflictelor armate și a războaielor locale, având, de asemenea, în vedere, posibilitatea ca armatele străine să intre în posesia unor arme bazate pe noi principii fizice, știința militară dezvoltă noi metode de utilizare a trupelor”, a declarat ministrul.

El a arătat că în pregătirea de luptă a trupelor sunt tot mai larg folosite sisteme robotizate, aparate zburătoare fără pilot și sisteme automatizate de control. Conform planificării, anul trecut ponderea armelor și tehnicii de luptă moderne a depășit 70%.

”Acum trebuie asigurată introducerea tehnologiilor de inteligență artificială în armamentul care va determina viitorul profil al Forțelor Armate”, a cerut ministrul Apărării. Potrivit spuselor sale, ”se va acorda, de asemenea, atenție dezvoltării sistemului de pregătire militară și a metodelor avansate de desfășurare a exercițiilor tactice bilaterale”.

VIDEO: Zborul de exercițiu al purtătorului de rachete Tu-95MS, în regiunea Amur/ Ministerul Apărării al Rusiei

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135