Hot News
Ambasadorul rus Valeri Kuzmin: Suntem pentru menținerea unei agende unificatoare pozitive. Text integral al discursului de la conferința de presă
11/02
Șoigu, despre arme foarte inteligente (VIDEO)
11/02

Susținătorii lui Navalnîi au primit noi instrucțiuni de la păpușarii lor din țările NATO

Noiembrie 2003. ”Revoluția trandafirilor” din Georgia/ Foto: Reuters

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, a anunțat pregătirea, de către Occident, de noi acțiuni neautorizate în Rusia. Ea a declarat la postul de radio Eho Moskvî (Ecoul Moscovei) că acțiunea Fondului Anticorupție (FBK, inclus de Ministerul Justiției în registrul organizațiilor care îndeplinesc funcțiile de agent străin), programată pentru 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, se pregătește sub influența Occidentului.

Diplomatul a explicat că acțiunile ”structurilor SUA, NATO și ale Bruxelles-ului” se desfășoară, de obicei, cu flori și panglici. ”Se vehiculează în avans culorile foarte populare, simbolurile și hashtagurile”, a adăugat ea.

Ca exemplu, Zaharova a evocat evenimentele din Georgia și Ucraina. ”Ați uitat cum, în Parlamentul georgian, oamenii intrau cu trandafiri în mâini? Un Maidan portocaliu. Ar fi foarte amuzant, doar că finalul a fost tragic”, a menționat reprezentanta Ministerului de Externe.

Potrivit acesteia, Moscova nu doar vede, ci știe că viitorul eveniment al FBK a fost sugerat de către reprezentanții NATO. ”Nu este nimic de ascuns sau de inventat; aceasta este, pur și simplu, o lucrare clasică în desfășurare”, a subliniat Zaharova.

Cu o zi înainte, la 9 februarie, ea a relatat despre o întâlnire online a membrilor FBK cu reprezentanți ai țărilor UE, ai SUA și ai Marii Britanii. În opinia sa, negocierile s-au purtat cu scopul ”de a desfășura activități subversive mai viclene” în Rusia.

În context, asociații fondatorului Fundației Anticorupție, Aleksei Navalnîi, au propus ca locuitorii marilor orașe rusești să iasă în curte, la 14 februarie, să aprindă lanternele de pe telefon, ”formând, din luminițe, inimioare” și să stea astfel timp de câteva minute. Se propune ca fotografiile din acțiune să fie distribuite pe rețelele de socializare…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091