Hot News
Politico: Dilemă pentru Casa Albă din cauza ”Nord Stream-2”
14/03
Fiecare al cincilea. Adevărul despre pierderile URSS în război
15/03

Rusia a început testarea vaccinului ”Sputnik V” pe pacienții bolnavi de cancer

Foto: yandex.ru

În Rusia au început testele pentru vaccinul ”Sputnik V”, împotriva coronavirusului, pe pacienții cu afecțiuni oncologice, a anunțat directorul Centrului de Cercetare ”N. Gamaleya”, dezvoltatorul preparatului rusesc, Aleksandr Ghințburg, citat de cotidianul Kommersant.

”Separat, au început testele pe bolnavi de cancer”, a spus omul de știință, pe canalul ”Soloviov Live”, de pe YouTube. 

Potrivit spuselor sale, în general, oncologia nu este contraindicată pentru vaccinare. ”În prezent, nu există afecțiuni oncologice care să fie contraindicate pentru vaccinare, cu excepția cazurilor când bolnavul face chimioterapie, ia medicamente ce anihilează înmulțirea celulelor”, a explicat Ghințburg.

În același timp, persoanele care au avut Covid-19 trebuie să se vaccineze dacă nu au dobândit mulți anticorpi, a adăugat Ghințburg. ”Cei care au făcut boala, mai bine să verifice existența anticorpilor de protecție. Se poate face. Iar dacă numărul lor este sub un anumit nivel, trebuie neapărat să se vaccineze”, a spus el.

Rusia a înregistrat trei vaccinuri împotriva coronavirusului: ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul ”N. Gamaleya”, ”EpiVakKorona”, al centrului ”Vektor”, din Novosibirsk și ”KoviVak”, al Centrului ”M.Ciumakov”. ”Sputnik V” a fost aprobat în aproximativ 50 de țări ale lumii, menționează Kommersant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054