Hot News
Prof.Nicolae Iuga: „Anexarea” Crimeii de către Rusia și interesele naționale ale României
17/03
Rușii primesc Duster-ul pe care românii nici nu visează să-l conducă
18/03

Volodin a catalogat cuvintele lui Biden despre Putin drept „isterie din neputință”

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: TASS

Președintele Dumei de Stat a declarat că atacurile asupra președintelui Rusiei sunt atacuri asupra țării.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, miercuri, pe pagina sa de pe canalul Telegram, a calificat declarațiile președintelui american Joseph Biden despre președintele rus Vladimir Putin drept ”isterie din neputință”, considerându-le, de asemenea, ofensatoare la adresa cetățenilor Rusiei.

”Putin este președintele nostru, iar atacurile asupra lui sunt atacuri asupra țării noastre!” – a subliniat politicianul.

Anterior, Biden a declarat, într-un interviu acordat ABC TV că conducerea rusă va trebui ”plătească prețul” în legătură cu încercările atribuite Moscovei de a interveni în alegerile americane. Prezentatorul a întrebat despre reacția lui Biden la publicarea raportului biroului directorului american de informații naționale ale SUA. Președintele a susținut că autoritățile ruse ar fi încercat, chipurile, să-l discrediteze pe Biden, precum și Partidul Democrat din care face parte, în timpul campaniei electorale de anul trecut din SUA.

La întrebarea prezentatorului dacă Biden îl consideră pe Putin drept ”un criminal”, Biden a răspuns afirmativ. Potrivit lui , ”el [președintele rus Vladimir Putin] va plăti prețul”.

Potrivit lui Volodin, ”declarația de astăzi a lui Biden depășește bunul simț”. ”Liderul unei țări care pretinde că este purtătorul principiilor democratice și al moralității nu se poate comporta astfel. Nimeni nu are voie să vorbească astfel despre șeful nostru de stat”, a spus vorbitorul.

”Există o singură explicație pentru aceasta: tot ceea ce fac Statele Unite pentru a crea probleme țării noastre – sancțiuni, amenințări, șantaj, interferență în treburile interne – totul a eșuat. Aceasta este o isterie din neputință”, a susținut Volodin.

Raport aparținând literaturii genului fiction

La rândul său, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat despre lipsa oricăror dovezi și fapte în conținutul raportului serviciului de informații american privind imixtiunea Rusiei în alegerile americane.

În comentariile presei ruse, se menționează faptul că raportul amintit, desigur, nu spune niciun cuvânt despre falsificarea masivă a rezultatelor alegerilor din 2020 comisă de Partidul Democrat și susținătorii lui, iar raportul în sine, asemeni altor rapoarte anterioare pe această temă, poate fi catalogat ca aparținând literaturii genului fiction.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052