Hot News
Kremlinul consideră nefondate acuzațiile SUA de ”ingerință” în alegerile americane
18/03
Putin: Aniversarea reunificării Crimeii cu Rusia este o sărbătoare pentru întreaga țară
18/03

Interviul lui Biden. Zaharova: Opinia publică din SUA este nedumerită

Reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Jurnaliștii, diplomații și experții americani nu pot explica declarațiile președintelui SUA, Joe Biden, din interviul acordat postului de televiziune ABC, a anunțat reprezentantul oficial al MAE Rus, Maria Zaharova, citată de agenția TASS. La rândul său, vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, subliniază că afirmațiile lui Biden despre Putin sunt inadmisibile.

«Interviul a trezit îngrijorare printre colegii americani. Mă refer la opinia publică, la jurnaliști, diplomați, politicieni, politologi… În momentul actual, ce se întâmplă la ei este imposibilitatea de a comenta așa ceva… Chiar și la simpla întrebare: ”Spuneți-mi, vă rugăm, ce a fost asta?”, ei nu pot oferi un răspuns», a spus Zaharova.

Potrivit spuselor sale, jurnaliștii americani s-au adresat MAE Rus cu rugămintea de a explica cele întâmplate.

”Partea rusă nu și-a schimbat abordările fundamentale privind relațiile internaționale, afacerile internaționale, agenda noastră cu diferite state. Vedem această instabilitate, un fel de balansoar, de cealaltă parte. Și, într-adevăr, este un balansoar de mare amplitutine, puteric”a adăugat diplomatul.

Șefului Comitetului pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Comentând, la rândul său, interviul președintelui american, senatorul rus Konstantin Kosaciov, a precizat că, afișând ”o încredere demnă de o utilizare mult mai adecvată, Joe Biden a răspuns afirmativ la întrebarea jurnalistului dacă îl consideră un criminal pe președintele Rusiei”.

”Aici se împart apele”, scrie Kosaciov într-o postare pe Facebook. Și continuă: ”Toate speranțele legate de noua politică a noii administrații în privința Rusiei au fost aruncate la gunoi de această declarație mitocănească.

Astfel de aprecieri sunt, din principiu, inadmisibile din partea unui om de stat de asemenea rang. Acest gen de declarații sunt inacceptabile în nici un fel de circumstanțe și, inevitabil, conduc la o agravare bruscă a relațiilor noastre bilaterale. Rechemarea ambasadorului rus din Washington la Moscova, pentru consultări, reprezintă singura reacție corectă, operativă și adecvată în situația dată. Bănuiesc că nu va fi ultima, dacă nu vor urma explicații și scuze dinspre partea americană”.

Cine este un criminal și un killer adevărat?

”Și ca să înțelegem contextul general (la întrebarea jurnalistului despre ”killeri”), continuă senatorul rus. Această poziție este adoptată de președintele unei țări care, potrivit estimărilor experților, aruncă o bombă oriunde pe planetă la fiecare 12 minute. Ca urmare, începând din 2001, acțiunile întreprinse de America au legătură cu moartea a peste 500.000 de oameni.

Comentați ceva, domnule Biden?”, își încheie senatorul rus postarea de pe Facebook.

2 Comments

  1. VladMaria spune:

    Rămâi fără comentarii la asa exprimare din partea unui șef de stat si nu orice stat,ci America. Rusine!

  2. Dr. Mengele spune:

    Eu cred că este ceva ce ține de declinul mintal al domnului președinte Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065