Hot News
Misterul celor 10 minute de zbor. Despre ce i s-a ordonat lui Gagarin să tacă
29/03
Premieră: Trei submarine nucleare rusești au spart gheața în Arctica (VIDEO)
29/03

Putin a propus să fie adoptate legi internaționale privind spațiul cibernetic

Președintele Vladimir Putin participă la ședința Consiliului de Securitate al Rusiei/ Foto: kremlin.ru

Comunitatea mondială trebuie să creeze o bază juridică, acorduri universale privind comportamentul statelor în domeniul informațional și al spațiului cibernetic, a declarat președintele Vladimir Putin la recenta ședință a Consiliului de Securitate al Rusiei, relatează RBK, citând un comunicat postat pe site-ul Kremlinului.

Președintele a arătat că dezvoltarea vertiginoasă a tehnologiilor informaționale a oferit oportunități nemaivăzute anterior în multe domenii, dar a adus cu sine și serioase riscuri. ”Credem că este necesară încheierea unor acorduri juridice internaționale menite să prevină conflictele și să stabilească un parteneriat reciproc avantajos în spațiul informațional mondial”, a declarat Putin.

În opinia lui, țările trebuie să ”dezvolte și să convină împreună reguli de comportament responsabil al statelor în spațiul informațional, reguli universale și corecte pentru toți, cu criterii clare și coerente pentru acțiuni permise și nepermise” și, de asemenea, să confere acestor reguli ”un caracter juridic obligatoriu”.

”Adică, fiecare țară trebuie să respecte cu strictețe aceste reguli”, a precizat Putin. În același timp, președintele a adăugat că Rusia se pronunță pentru ”inviolabilitatea suveranității digitale a statelor”, adică pentru dreptul țărilor de a-și elabora singure legislația în domeniul informațional.

RBK precizează că la ședința Consiliului de Securitate a fost aprobată noua variantă a ”Bazelor politicii de stat în domeniul securității informaționale internaționale”.

SUA și țările Europei au acuzat, în repetate rânduri, Rusia de atacuri cibernetice și amestec în alegeri. La 14 martie 2021, The New York Times a anunțat că autoritățile SUA au gândit metode de apărare mult mai eficiente prin extinderea prerogativelor acordate structurilor de stat ce le permit detectarea atacurilor cibernetice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898976