Hot News
Putin a propus să fie adoptate legi internaționale privind spațiul cibernetic
29/03
Moscova, în top 3 al ratingului inovațiilor în domeniul luptei împotriva Covid-19
29/03

Premieră: Trei submarine nucleare rusești au spart gheața în Arctica (VIDEO)

Foto: Lenta.ru

Pentru prima dată în istoria Marinei Militare a Rusiei, în Arctica, trei submarine nucleare purtătoare de rachete au ieșit concomitent la suprafață, spărgând stratul de gheață, a anunțat comandantul șef al Marinei Militare a Rusiei, Nikolai Evmenov, în timpul raportului prezentat președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind expediția arctică ”Umka-2021”, relatează agenția Rambler.ru.

Evmenov a raportat că, pentru prima dată în istoria Marinei Militare a Rusiei, de sub gheață au țâșnit la suprafață, ”cu același scop și plan, la momentul stabilit și într-un perimetru cu raza de 300 de metri”, trei submarine nucleare.

Comandantul șef a precizat, totodată, că stratul de gheață a avut o grosime de un metru și jumătate.

El a relatat, de asemenea, că tot pentru prima dată în istoria Marinei Militare a Rusiei, două avioane de luptă MiG-31 au executat un zbor în regiunea polară, cu alimentare în aer și survolând punctul geografic al Polului Nord, scrie, la rândul ei, agenția Lenta.ru.

La rândul său, președintele a arătat că expediția arctică ”Umka-2021” nu are analog nici în istoria sovietică, nici în istoria modernă a Federației Ruse.

Video: Ministerul Apărării al Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875043