Hot News
Premieră: Trei submarine nucleare rusești au spart gheața în Arctica (VIDEO)
29/03
Peskov: Putin nu va permite Statelor Unite să vorbească cu Rusia de pe o poziție de forță
30/03

Moscova, în top 3 al ratingului inovațiilor în domeniul luptei împotriva Covid-19

Foto: Izvestia

Moscova a intrat în top 3 al clasamentului inovațiilor din domeniul luptei împotriva coronavirusului, alcătuit de Centrul internațional de reflecție StartupBlink, a anunțat primarul Capitalei ruse, Serghei Sobianin, după cum scrie ziarul Izvestia.

”Contribuția Moscovei este reprezentată de cele 46 de soluții inovatoare, care i-au ajutat pe moscoviți să treacă peste aceste zile dificile”, a scris edilul pe blogul său.

Sobianin a precizat că încă din martie 2020, StartupBlink, în colaborare cu Bursa de inovații din domeniul sănătății a Programului ONU pentru HIV/SIDA (UNAIDS), a creat harta globală a soluțiilor inovatoare – o bază de date deschisă, cu cele mai bune practici de luptă împotriva Covid-19 aplicate în diferite țări ale lumii. În același timp, au fost preferate nu ideile și prototipurile, ci sistemele folosite în practică, a arătat primarul.

Printre inovațiile dezvoltatorilor moscoviți, Sobianin a numit școlile-online ”Foxford” și ”Uci.ru”, indicele de autoizolare și serviciul ”Yandex” pentru livrarea de teste Covid-19, platformele de telemedicină, permisele digitale, precum și inteligența artificială folosită pentru recunoașterea pneumoniei virale cu SARS-CoV-2 și vaccinul împotriva coronavirusului ”Sputnik V”.

”Aceste soluții au asigurat Moscovei un loc în top 3 al clasamentului inovațiilor destinate luptei împotriva Covid-19, dar cel mai important lucru este că ele au salvat mii de vieți omenești”, a subliniat edilul Capitalei ruse.

În acest context, merită menționat că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Rusia este în scădere constantă. În ultimele 24 de ore, acesta este de 8711 (față de 9088 în intervalul sâmbătă-duminică). De asemenea, este pentru prima dată, de la începutul anului, când numărul de decese a coborât sub 300 în 24 de ore, când s-au înregistrat 293 de cazuri. În total, în Rusia au murit de coronavirus 98.033 de oameni.

Cele mai multe cazuri noi de Covid-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, la Moscova – 1612 (în ajun au fost 1878), cu 49 de decese și 844 de vindecați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092