Hot News
Moscova, în top 3 al ratingului inovațiilor în domeniul luptei împotriva Covid-19
29/03
Concurs Internațional online de lucrări științifice și SF pentru tineret – „Orizont 2100”
30/03

Peskov: Putin nu va permite Statelor Unite să vorbească cu Rusia de pe o poziție de forță

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Rusia nu va permite Statelor Unite ale Americii sau oricărei alte țări să i se vorbească ”de pe o poziție de forță”, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat ziarului ”Argumentî i Faktî”, publicat marți.

”<…> Nimeni nu va permite Americii să vorbească cu Rusia de pe o poziție de forță. Acest lucru este imposibil. Americanii repetă acum, ca o mantră, spunând: vom vorbi cu toată lumea de pe o poziție de forță. Nici Putin, nici altcineva din conducerea rusă nu va permite nici americanilor și nici altcuiva să ne vorbească așa. Acest lucru este exclus”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Răspunzând întrebării dacă este posibilă ruperea relațiilor diplomatice cu Statele Unite, Peskov a declarat că ”nu aș vrea să vorbim despre scenarii extreme”.

Comentând invitația, la Moscova, a ambasadorului Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, pentru consultări, secretarul de presă al șefului statului a reamintit că problema se referă la o analiză a relațiilor bilaterale ruso-americane cu actuala administrație a Casei Albe. ”După aceea, va fi deja formulată o anumită înțelegere privind direcția în vom înainta mai departe”, a spus Peskov.

El a răspuns afirmativ la întrebarea dacă au mai rămas subiecte comune despre care Rusia și Statele Unite ar putea discuta. ”Acestea sunt stabilitatea strategică, controlul armelor, soluționarea conflictelor regionale. Acele conflicte în care rolul Statelor Unite poate avea o anumită semnificație practică”, a enumerat Peskov. De asemenea, a rezumat el, este necesar să se discute cu Statele Unite cu privire la Planul de Acțiune Comprehensiv Comun privind Programul Nuclear Iranian (JCPOA) și ”despre multe alte situații problematice din lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091