Hot News
Kremlinul a văzut în acțiunile Kievului pericolul reizbucnirii războiului civil
09/04
”Lavrov are dreptate, suntem tâmpiți”. Americanii au criticat politica externă a SUA
10/04

Kremlinul i-a permis lui Lavrov să folosească ”orice vocabular” în privința SUA

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: Getty Images

Pentru a descrie politica Statelor Unite, poate fi folosit, ”practic, orice vocabular”, a anunțat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov. A fost răspunsul la întrebarea dacă cei la Kremlin sunt de acord cu evaluarea dată de ministrul de Externe, Serghei Lavrov, care a descris politica americană cu un singur cuvânt: ”tâmpită”. Peskov este de părere că însăși esența politicii SUA față de Rusia a făcut posibilă folosirea unor astfel de cuvinte, relatează RBK.

”Imprevizibilitatea, agresivitatea, asprimea și dușmănia politicii Statelor Unite în privința țării noastre fac posibilă utilizarea, practic, a oricărui vocabular, pentru a descrie această politică”, a spus Peskov, citat de agenția Interfax.

”Ca întotdeauna, ministrul este foarte inspirat în exprimare”, a adăugat reprezentantul Kremlinlui.

Precizarea vine după ce șeful MAE Rus a afirmat că Moscova va răspunde oricăror pași neprietenoși din partea SUA. În același timp, el a declarat că linia adoptată de Washington față de Moscova ”nu duce nicăieri, ba este chiar tâmpită”. Ministrul consideră că ea ”nu aduce nici un rezultat din punctul de vedere al obiectivelor anunțate la introducerea sancțiunilor”.

Lavrov a reacționat, de asemenea, la planurile președintelui SUA, Joe Biden, de a numi un reprezentant special al SUA pentru gazoductul ”Nord Stream-2”. «Se pare că, din moment ce nu mai participă la Tratatul Cer Deschis, li s-au dezlegat mâinile, au angajați care stau degeaba şi numesc un reprezentant special pentru stoparea proiectului gazoductului ”Nord Stream-2”. Care va merge de colo-colo și îi va amenința pe toți», a spus ministrul.

Potrivit lui Lavrov, decizia de a numi un emisar special pentru lupta împotriva unui gazoduct se înscrie în tabloul actualei diplomații americane. ”Iată ce fel de diplomație – nici măcar cea a canonierelor; acum este vorba de o diplomație a noilor instrumente de sancționare”, a explicat șeful MAE Rus.

La data de 1 aprilie, Lavrov a declarat că Rusia nu caută confruntare cu SUA, dar că nu se va lăsa umilită. El a comparat acțiunile Statelor Unite cu comportamentul ”celui mai mare huligan din curtea blocului”, care îi aliniază pe toți și îi pedepsește. Trec anii, însă, și ”puștii aceia mici”, care erau aliniați și pedepsiți, cresc și se pot apăra singuri. Potrivit ministrului, deși ”confruntarea cu SUA a atins punctul cel mai de jos”, ”în adâncul sufletului” rămâne speranța că ”toți oamenii sunt adulți și înțeleg riscurile” legate de creșterea stării de tensiune.

1 Comment

  1. Costică Borcan spune:

    Nu comentez, căci nu știu cine citește, interpretează comentariul și unde mă categorisește. O opinie am desigur, dar nu e relevantă pentru jucători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898976