Hot News
Expert: SUA testează pe Rusia sancțiunile viitoare împotriva Chinei
27/04
Videoclipul lui Lindemann în limba rusă a înregistrat aproape două milioane de vizionări (VIDEO)
27/04

Șoigu a respins amenințările Occidentului legate de deplasarea trupelor ruse

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu/ Foto. RT

Rusia își deplasează trupele în interiorul teritoriul său după propriile ei planuri, iar aici nu există și nici nu poate exista vreun amestec extern. Moscova va face, și pe viitor, tot ce va considera necesar pentru a asigura securitatea granițelor sale, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, relatează publicația Vzgliad.

”În ultimul timp, numai leneșul nu aderă la corul general al acuzațiilor împotriva Rusiei, pentru orice. Ba nu le place că organizăm exerciții pe teritoriul nostru, ba îi enervează că trupele revin la locurile lor de dislocare permanentă. Iar cineva a decis să ne avertizeze chiar în legătură cu consecințele activității noastre pe teritoriul nostru”, a spus Șoigu la ședința Consiliului miniștrilor apărării din țările-participante la Organizația Tratatului de Apărare Colectivă (ODKB), găzduită de orașul Dușanbe.

Ministrul Șoigu a subliniat că Rusia nu acceptă astfel de avertismente și intenționează să facă și pe viitor tot ce este necesar pentru asigurarea securității granițelor sale, relatează publicația Vzgliad. 

El a afirmat, de asemenea, că acțiunile Statelor Unite și ale NATO în Europa contribuie la creșterea pericolului militar, iar starea de spirit naționalistă din Ucraina provoacă un conflict armat în Donbass.

Vzgliad menționează că, joia trecută, Serghei Șoigu a ordonat ca, până la 1 mai 2021, trupele mobilizate pentru exercițiile ce s-au desfășurat în sudul Rusiei să revină la locurile lor de dislocare permanentă. Potrivit lui Șoigu, militarii ce activează în cadrul Districtului Militar Sudic și în Trupele de Desant Aerian au rezolvat cu succes toate misiunile încredințate pe parcursul manevrelor care au avut loc în Crimeea.

Ultima ora:

În cursul zilei de marți, ministrul Serghei Șoigu a mai declarat că Rusia nu acceptă avertismente cu privire la consecințele mișcării trupelor pe teritoriul său și va continua să facă tot ce este necesar pentru a asigura securitatea frontierelor sale de stat, relatează RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091