Hot News
”Korrespondent” (Ucraina): În 1945, noi am învins aproape întreaga actuală Uniune Europeană
26/05
”Producătorii de bere vor plânge”. Efectul agravării relațiilor dintre Rusia și Cehia
27/05

Cartea despre crimele comise în Siria, de către coaliția occidentală, a fost prezentată la Moscova

Foto: m24.ru

Cartea despre crimele comise în Siria, de către coaliția occidentală în frunte cu Statele Unite, a fost prezentată la Moscova de autorii ei – directorul Fundației pentru Studierea Problemelor Democrației, Maksim Grigoriev, membru al Camerei Civice a Federației Ruse și Dmitri Sablin, membru al Comitetului pentru Dezvoltarea Societății Civile (în imaginea de sus), relatează publicația Vzgliad.

Coperta cărții ”Crimele comise în Siria, de către coaliția internațională în frunte cu Statele Unite/ Foto: Vzgliad

La conferința de presă organizată, cu acest prilej, la agenția de presă ”Rossia Segodnia”, Grigoriev a arătat că lucrarea se bazează pe mărturiile cetățenilor sirieni, martori ai evenimentelor relatate. Peste 200 de cetățeni sirieni au fost intervievați pe parcursul elaborării cărții. Aceștia și-au împărtășit poveștile tragice despre modul în care fiii, fiicele, tații și mamele lor au fost uciși și răniți în urma atacurilor americane cu rachete și artilerie, precum și a acțiunilor militanților, controlați de SUA. Este important de reținut că numele locuitorilor Republicii Arabe Siriene intervievați nu sunt ascunși de autori, precizează RIA Novosti.

”Fiecare dintre acești oameni ni s-a adresat… cu rugămintea de a folosi aceste materiale, inclusiv de a folosi aceste mărturii oficiale pentru orice dosare penale, pentru orice proceduri judiciare, fie în instanțele naționale, fie în tribunalele internaționale”, a precizat Grigoriev.

Sablin a menționat că el și Grigoriev i-a promis încă din 2016 președintelui Siriei, Bashar al-Assad, că vor scrie o astfel de carte.

Autoritățile Siriei, notează Vzgliad, susțin că prezența Statelor Unite în nord-estul țării este ilegală. SUA explică prezența lor prin intenția de a lupta împotriva IS (mișcarea teroristă Statul Islamic, interzisă în Rusia, n.r.).

Conflictul armat din Siria continuă din 2011. La sfârșitul anului 2017 a fost declarată victoria asupra grupării teroriste ISIS în Siria și în Irak. În unele regiuni ale țării continuă operațiunea de eliberare a respectivelor teritorii de rebeli. În prezent, pe primul plan se află soluționarea politică a situației, reconstrucția Siriei, precum și întoarcerea refugiaților.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077