Hot News
Putin a anunțat testarea cu succes a sistemului antirachetă S-500
26/05
”Korrespondent” (Ucraina): În 1945, noi am învins aproape întreaga actuală Uniune Europeană
26/05

Kosaciov: La Geneva, Putin și Biden au șansa să se înțeleagă

Senatorul Konstantin Kosaciov, vicepreședinte al Consiliului Federației/ Foto: RIA Novosti

Veste importantă: întâlnirea președintelui Rusiei cu cel al Statelor Unite, despre care s-a tot vorbit până acum, chiar va avea loc – s-a anunțat oficial că Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni la 16 iunie, la Geneva, scrie senatorul Konstantin Kosaciov într-un comentariu preluat de Rossiiskaia gazeta.

Lista subiectelor pentru discuții este evidentă și a fost, deja, anunțată: perspectivele relațiilor ruso-americane, stabilitatea strategică, lupta împotriva pandemiei de coronavirus și soluționarea conflictelor regionale.

Important la această agendă de lucru este că fiecare punct oferă, practic, posibilitatea de a se ajunge la înțelegeri care să nu știrbească nici una dintre părți, dar capabile, în același timp, să smulgă actuala situație din punctul mort unde a înțepenit în absența unui dialog direct la nivel înalt. ”Tatonarea” preliminară din timpul întâlnirii șefilor diplomațiilor celor două țări a confirmat acest lucru și, astfel, liderii celor două țări vin la întrevedere cu obiective absolut concrete.

Înțelegând seriozitatea intențiilor lui Putin și ale lui Biden, se poate afirma cu încredere că, pentru nici unul dintre lideri, așteptările de la această întâlnire nu se pot limita la strângeri de mâini protocolare în fața camerelor de luat vederi. Ceea ce înseamnă că amândoi vor un rezultat, chiar dacă acesta va fi doar o restabilire a formatelor de dialog dintre Rusia și SUA. Ar fi, oricum, deosebit de mult pentru vremurile actuale.

În rest, vom aștepta 16 iunie cu un optimism prudent. Dar nu este greu de presupus că, în zilele următoare, ar putea avea loc provocări din partea adversarilor dialogului ruso-american. De aceea, nu m-aș mira deloc dacă, foarte curând, vom citi în mass-media despre nu știu ce ”atac cibernetic rusesc” sau despre o nouă ”agresiune” a Rusiei nu contează unde.

Dar relațiile bilaterale dintre două principale puteri nucleare ale lumii sunt, în sine, prea valoroase pentru a depinde de provocările ”spoilerilor” și a tot felul de terțe figuri, ce-și rezolvă problemele meschine otrăvind atmosfera din marea politică. Sper că liderii Rusiei și SUA înțeleg foarte bine acest lucru, încheie senatorul rus.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896286