Hot News
Ambasadorul Rusiei: Gazoductul ”Nord Stream 2” va fi finalizat în câteva săptămâni
10/08
Lavrov: Occidentul pregătește terenul pentru discreditarea rezultatelor alegerilor pentru Duma de Stat
10/08

Lavrov: La Tokyo, Occidentul nu a putut abate ”ghinionul” asupra echipei Rusiei

9 august. În Piața Roșie din Moscova a avut loc un concert în cinstea sportivilor care au reprezentat Rusia la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo și au revenit în această zi în capitală rusă. Pianistul Denis Mațuev și Orchestra Simfonică de Stat ”Rusia Nouă”, sub bagheta dirijorului Iuri Bașmet au interpretat pentru ei un fragment din Primul Concert de Piotr Ilici Ceaikovski (această melodie a răsunat pentru ruși în momentul ceremoniei de premiere), care ”a trecut” în celebra compoziție a Grupului Queen ”We Willl Rock You”, care amintește de flash mob-ul realizat pe rețelele de socializare cu hashtagul #wewillROCyou, în sprijinul echipei ROC (Comitetul Olimpic al Rusiei). Și, în cele din urmă, olimpicii ruși au putut auzi și imnul național al țării/ Foto: RIA Novosti

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în timpul ceremoniei solemne de cinstire a olimpicilor ruși din Piața Roșie/ Foto: RIA Novosti

Planul țărilor occidentale care, pe parcursul întregii Olimpiade de la Tokyo, au dorit să ”abată ghinionul” asupra echipei Rusiei, a eșuat, a declarat șeful MAE Rus, Serghei Lavrov, în Piața Roșie, cu ocazia revenirii în țară a echipei naționale de la Jocurile Olimpice găzduite de capitala Japoniei, relatează agenția TASS.

”Nu există nici o îndoială că răuvoitorii noștri și-au dorit foarte mult să facă totul pentru ca, pe durata întregii competiții, asupra echipei Rusiei să se abată ghinionul. Acest plan a eșuat. În istoria mișcării olimpice, hashtagul #WewillROCyou rămâne ca simbol al capacității și dorinței noastre de a învinge”, a spus el adresându-se sportivilor.

”Vă felicit din tot sufletul pentru acest rezultat extraordinar. Nu este întâmplător că acei care au dorit să fiți înfrânți și să eșuați, pur și simplu, regretă amarnic că nu v-au pedepsit până la sfârșit, că trebuie să facă în continuare acest lucru până când sportul rusesc se va duce de râpă. N-o să le iasă. Când noi avem asemenea băieți și fete, toate acestea sunt iluzii”, a adăugat Lavrov. ”Și pentru că veni vorba, conducerea comitetului american antidoping a declarat că rezultatele demonstrate de echipa Rusiei sunt pentru ea ca un film de groază. Groază pentru cei care v-au dorit răul”.

De la Jocurile Olimpice, care s-au încheiat duminică, 8 august, echipa Rusiei s-a întors acasă cu 20 de medalii de aur, 28 de argint și 23 de bronz. Jocurile Paralimpice de vară se vor desfășura la Tokyo începând din 24 august, până la 5 septembrie. Rusia va fi reprezentată de o delegație formată din 432 de persoane, din care 242 de sportivi. Paralimpicii ruși vor concura la 19 probe sportive din cele 22 incluse în programul Jocurilor.

 

 

1 Comment

  1. Foarte frumoase cuvinte adresate de ministrul de externe Serghei Lavrov echipei olimpice!

    Cu toții am remarcat discriminarea suferită de sportivii ruși, iar aici, la acest capitol, media centrală și agenda sa rusofobă joacă un rol vital. Întotdeauna, este important să se facă referire la fapte și nu doar la mașina occidentală de propagandă anti-rusă, deoarece potrivit raportului WADA din 2018 privind infracțiunile de dopaj, cele 1640 de eșantioane (prin intermediul cărora s-a dovedit că au fost încălcate regulile) provin de la 117 naționalități diferite. Deși unele probe proveneau de la sportivii ruși, primele zece cetățenii includeau Italia, Franța, India, Ucraina, SUA, Belgia, China, Brazilia și Kazahstan. Prin urmare, trebuie să ne întrebăm, de ce Rusia pare a fi singura națiune condamnată în mass-media pentru infracțiuni de dopaj? Pentru că în mijlocul acestui nou Război Rece, Rusia rămâne dușmanul, țapul ispășitor care poate fi limitat în drepturi la orice nivel, continuând să tolereze ceea ce nu poate fi descris în alt mod decât o campanie de discriminare motivată politic, de parcă ar fi implicată în nu știu ce gangsterism sportiv, cu toate că fondatorii Comitetului Olimpic Internațional, Demetrios Vikelas și Pierre de Coubertin, au stabilit că sportul și politica nu ar trebui să se amestece. Din câte se constată, acesta ar fi idealul, fiindcă în practică cele două par inerent legate în multiplele încercări de „neutralizare” ale Rusiei sau de emasculare a acesteia. Administrarea de substanțe stimulatoare este o problemă universală în sport, nu se limitează la o singură naționalitate și în nici un caz Rusia nu deține un monopol asupra acestor lucruri.

    Oricum ar fi, complicitatea totală și absolută a jurnaliștilor mass-mediei occidentale în condamnarea Rusiei ar trebui să fie o preocupare pentru noi toți, fiindcă se pare că există o absență completă a interogării, a nuanțelor, a unei rețineri naturale pe care orice persoană inteligentă ar fi necesar să o aibă și s-o manifeste înainte de a face anumite acuzații. În schimb, vedem doar disponibilitatea de a exagera, de a provoca sentimente de ură față de o țară și față de niște oameni care nu au jignit pe nimeni. Din nefericire, remarc cum agendele politice rusofobe nu au intrat numai în sport, ci în toate sferele vieții, inclusiv în artă, în muzică și în literatură. Dacă se va continua pe acest drum, discriminarea va ajunge la o scară nemaivăzută încă de la antisemitismul secolului al XX-lea.

    Felicitări din toată inima sportivilor ruși!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875074