Hot News
Un jurnalist BBC va fi expulzat din Rusia drept represalii la politica Londrei
14/08
Inteligența artificială va ajuta comisiile electorale în septembrie
14/08

Ucraina a început să vorbească despre desfășurarea sistemelor americane de apărare aeriană pe teritoriul țării

Foto: Reuters/ Gettyimages.ru

Apelul autorităților ucrainene de a implementa sisteme americane de apărare aeriană pe teritoriul țării indică natura provocatoare a politicii Kievului, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova, relatează RT. Acesta a fost comentariul său la  declarația vicepremierului ucrainean, Aleksei Reznikov, care, anterior, nu a exclus apariția sistemelor americane de apărare aeriană în Ucraina împreună cu personalul militar. Analiștii reamintesc că nu este prima dată când Kievul a cerut să i se furnizeze astfel de arme, dar Washingtonul a ignorat până acum aceste solicitări.

Apelul Ucrainei de a implementa sisteme de apărare aeriană din SUA pe teritoriul țării dovedește natura provocatoare a politicii Kievului în regiune. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova, în direct la postul TV ”Pervîi kanal”.

„Aceasta, cred, este dovada în acest caz… politica provocatoare a Ucrainei, atât în regiune, cât și în raport cu Rusia. Este o dovadă a intențiilor SUA în ceea ce privește construirea relațiilor cu Ucraină, atunci când aceste relații sunt centrate pe factorul rusesc”, a spus ea.

Leonid Sluțki, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, a exprimat o poziție similară. Pe canalul său de pe Telegram, el a numit cuvintele lui Reznikov drept o provocare grosolană.

„Declarația lui Reznikov în sine este o provocare grosolană. Desfășurarea apărării aeriene a SUA în Ucraina ar putea schimba echilibrul puterii nu numai în regiune, ci și dincolo de granițele sale”, a scris politicianul.

Reamintim că, la 10 august, vicepremierul Ucrainei, Aleksei Reznikov, a declarat că sistemele americane de apărare aeriană ar putea fi desfășurate pe teritoriul țării.

„Este important să se extindă pachetul de securitate pentru Ucraina, în primul rând prin desfășurarea forțelor de apărare aeriană, chiar și prin desfășurarea unor unități americane. Legislația noastră permite acest lucru”, a spus Reznikov după o întâlnire cu șeful Fundației Jamestown, Glen Howard.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053