Hot News
Oficial taliban, despre relațiile cu Rusia
19/08
Vaccin. Combinația dintre ”Sputnik V” și Moderna, un răspuns imun ridicat
19/08

Deputații au trimis la ODKB dovezi ale amestecului Occidentului în treburile Rusiei

Sediul Dumei de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului Rus/ Foto: RIA Novosti

Comisia Dumei de Stat pentru investigarea cazurilor de ingerință străină în treburile Rusiei a trimis la secretariatul Adunării Parlamentare a ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, n.r.) dovezi ale amestecului țărilor occidentale în politica internă a statului, relatează RT.

Potrivit șefului Comisiei, Vasili Piskariov, materialul trimis la ODKB conține informațiile solicitate de parteneri privind măsurile legislative elaborate de Comisie ca reacții la provocări și amenințări.

La secretariatul AP au fost trimise, în special, stop-cadre din materiale video, precum și screenshot-uri cu documente ale unor nedorite organizații neguvernamentale străine pe diferite teme, printre care amestec în alegeri, instruire în domeniul tehnologiilor ”revoluțiilor colorate” și însușirea unor  metode de strângere de informații secrete și interzise pe teritoriul spațiului post-sovietic, precum și ingerință în politica și propaganda narcoticelor și denaturarea istoriei.

De altfel, Piskariov a declarat că afirmațiile fostului ambasador al SUA în Rusia, Michael McFaul, privind necesitatea unei susțineri mai intense ”a aliaților ideologici” ai Statelor Unite din spațiul post-sovietic și din Rusia reprezintă o dovadă a amestecului străin.

Discreditarea alegerilor pentru Duma de Stat

În altă ordine de idei, el a comentat încercările de discreditare a alegerilor din Rusia. ”Comisia constată regularitatea cu care structurile occidentale exploatează tema presupuselor încălcări ale drepturilor democratice în ajunul alegerilor din Rusia și reclamă anularea legislației noastre de combatere a extremismului, a legislației privind organizațiile nedorite și controlul activității agenților străini. O astfel de acțiune s-a desfășurat recent cu sprijinul ONG-urilor străine – Fondul Casele drepturilor omului, ”Amnesty Internațional”, Platforma solidarității civice, CIVICUS, Human Rights Watch, precum și al mai multor state – Australia, Canada, SUA, Danemarca, Franța, Germania, Olanda, Norvegia, Marea Britanie, Cehia, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Ucraina.

Alegerile pentru Duma de Stat și parlamentele regionale vor avea loc la 17-19 septembrie/ Foto: yasnonews.ru

Aceeași temă este cultivată și de mișcarea ”Vocea” din Rusia, care a început, zilele acestea, să publice informații în cadrul proiectului său ”Harta încălcarilor”.

Este evident că astfel de acțiuni, pe parcursul cărora în spațiul informațional sunt lansate informații tendențios selectate și interpretate dintr-un singur punct de vedere, constituie bază de realizare, pentru mijloacele de informare în masă străine și mass-media agenți străini, a unor articole de discreditare a alegerilor din Rusia și au drept scop influențarea rezultatului acestora.

Comisia monitorizează zilnic informațiile ce-i parvin legate de încercările de amestec străin în procesul electoral din Rusia. Datele cumulate sunt trimise în mod regulat organelor împuternicite în vederea adoptării de decizii în conformitate cu legislația Federației Ruse.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875105