Hot News
Deputații au trimis la ODKB dovezi ale amestecului Occidentului în treburile Rusiei
19/08
Nebenzia: Rusia așteaptă să vadă ce vor face talibanii
19/08

Vaccin. Combinația dintre ”Sputnik V” și Moderna, un răspuns imun ridicat

Foto: Russia24.pro

Cu asistența Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI), în Argentina s-au efectuat o serie de teste care au demonstrat că o combinație dintre primul component al vaccinului rusesc împotriva coronavirului ”Sputnik V” și serul dezvoltat de compania americană Moderna oferă un răspuns imun ridicat, a anunțat ministrul adjunct al Sănătății din Buenos-Aires, Daniel Ferrante, scrie cotidianul Kommersant.

Potrivit acestuia, în Argentina au fost efectuate trei asemenea teste cu participarea a peste 600 de oameni și care s-au axat pe studierea efectului generat de combinația dintre ”Sputnik V”, pe de o parte, cu vaccinul american Moderna, cel anglo-suedez AstraZeneca și chinez Sinopharm, pe de altă parte. 

În cazul combinației cu AstraZeneca nu au fost observate modificări semnificative comparativ cu vaccinarea completă cu serul rusesc. ”Dar a existat un impact mai mare când ”Sputnik V” a fost combinat cu Moderna, deoarece se observă un răspuns imun mai puternic”, a explicat Ferrante, citat de serviciul de presă al Ministerului Sănătății al Argentinei. 

Oficialul a adăugat că rezultatele testării acestei combinații dintre ”Sputnik V” și Moderna ”încă se analizează”. Ministerul argentinian al Sănătății a subliniat că, pe durata studiului nu a existat nici un caz de spitalizare a pacienților și nici un caz de efecte secundare serioase. 

Kommersant reia, în acest context, o recentă declarația a directorului Centrului de Epidemiologie și Microbiologie ”N. Gamaleya”, Aleksandr Ghințburg, potrivit căreia vaccinul ”Sputnik Light” folosit ca al treilea component la persoanele vaccinate cu două doze din serul Pfizer ajută la creșterea nivelului de protecție împotriva tulpinei ”delta” a virusului SARS-CoV-2. RFPI a propus Pfizer demararea unui program de testare a ”Sputnik Light” ca a treia injecție pentru sporirea efectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092