Hot News
Vaccin. Combinația dintre ”Sputnik V” și Moderna, un răspuns imun ridicat
19/08
Activități subversive ale organizațiilor occidentale, sub vizorul Comisiei Dumei de Stat
20/08

Nebenzia: Rusia așteaptă să vadă ce vor face talibanii

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia/ Foto: RIA Novosti

Moscova își va forma o părere despre mișcarea talibanilor (interzisă în Rusia) în funcție de acțiunile pe care le va întreprinde, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la Organizația Națiunilor Unite, Vasili Nebeznia, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Noi nu suntem din categoria ”nu avem încredere sau avem încredere. Să vedem ce vor face”, a răspuns diplomatul întrebat fiind dacă Moscova are încredere în talibani. Reprezentantul permanent a declarat, de asemenea, că problema necesității unor acțiuni suplimentare din partea Consiliului de Securitate al ONU este încă deschisă. ”Să vedem cum vor evolua evenimentele”, a adăugat Nebenzia.

Într-o intervenție anterioară în Consiliul de Securitate al ONU, Nebenzia a subliniat că Moscova continuă să fie îngrijorată de amenințarea teroristă care persistă, dar și de situația umanitară din Afganistan. El a atras atenția asupra faptului că fluxul de refugiați din țară prezintă riscul ca în țările care primesc migranți să se infiltreze rebeli care se dau drept refugiați.

Vasili Nebenzia a confirmat că Rusia este interesată de o soluționare pe cale pașnică a situației, de stabilizarea acesteia, dar și de redresarea post-conflictuală a Afganistanului.

1 Comment

  1. Ca urmare a faptului, că trezoreria îngheață activele, talibanii trebuie să implementeze controale de capital și să limiteze tranzacțiile în dolari, deoarece moneda se va deprecia și inflația va crește, toate aceste aspecte afectându-i pe cei săraci, pe măsură ce prețurile la alimente vor exploda. În curând, dacă nu se vor lua măsuri corespunzătoare, accesul la bani va deveni o problemă serioasă, deoarece economia afgană va intra acum într-un declin destul de accentuat.
    Și totuși, cea mai bună mișcare a talibanilor – în momentul de față – ar fi de a forma un guvern provizoriu, în care aceștia nu dețin (în mod deschis) figura centrală. Cartea de vizită a guvernului ar trebui să fie una cunoscută la nivel internațional, iar acest lucru s-ar putea realiza, probabil, prin intermediul fostului președinte Hamid Karzai care nu mai reprezintă unealta americană. În cabinetul provizoriu, talibanii ar trebui să ia doar câteva poziții, de exemplu în calitate de miniștri ai educației, culturii, securității și apărării și să lase locurile mai vizibile la nivel internațional altor oameni.
    Cu un guvern temporar instalat și acceptat la nivel internațional, o Loya Jirga, adică o adunare legală care urmează tradițiile paștunilor, s-ar crea o nouă constituție bazată pe cea monarhică din 1964. Având un cadru legislativ implementat, s-ar putea trece la reconstrucția Afganistanului după „tăvălugul” americanilor.
    Prin urmare, da, Vasili Nebenzia are dreptate, rușii n-au altceva de făcut decât să aștepte, să urmărească desfășurarea evenimentelor și să consilieze, atunci când li se solicită sprijinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064