Hot News
Lavrov a calificat drept ticăloasă interpretarea cuvintelor lui despre Stalin
02/09
1110 de ani de la tratatul de pace între Rusia și Imperiul Bizantin
02/09

Putin: Noua misiune istorică a Rusiei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a definit o nouă misiune istorică a țării/ Foto: ura.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a definit înmulțirea populației din Orientul Îndepărtat drept noua misiune istorică a țării, relatează agenția Rambler.ru.

”Misiunea noastră istorică nu este doar aceea de a menține oameni pe teritoriile populate de strămoșii noștri de-a lungul secolelor, cât înmulțirea populației din acele zone”, a declarat președintele la o consfătuire dedicată problemelor de dezvoltare socială și economică a Orientului Îndepătat, desfășurată în marja Forumului Economic de Est ale cărui lucrări au început astăzi la Vladivostok.

În opinia lui Putin, în acest sens trebuie dezvoltate capacitățile industriale, trebuie create noi locuri de muncă, trebuie asigurate veniturile oamenilor și, de asemenea, trebuie utilizate resursele care există deja.

Președintele a fost de acord că, pentru dezvoltarea Orientului Îndepărtat, ”se fac multe”, dar ”nu suficiente”, dacă ne uităm la exodul populației”. Potrivit spuselor sale, exodul populației s-a redus, dar nu a încetat complet.

”Dacă acolo ar fi așa de bine cum am dori, ca oamenii să simtă că le este bine, ei s-ar duce acolo și nu ar pleca”, a observat Vladimir Putin.

Anterior, șeful Ministerului Dezvoltării Orientului Îndepărtat, Aleksei Cekunov, a vorbit pentru RBK despre modelul de populare a Orientului Îndepărtat elaborat de instituția pe care  o conduce și care ar trebuie să sporească populația zonei cu 2 milioane de oameni în următorii 15 ani. Potrivit spuselor sale, se impune construirea a peste 60 de milioane de metri pătrați de suprafață locuibilă și trebuie creat un nou mediu de trai. Investițiile în proiect sunt estimate la 8 trilioane de ruble.

 

 

1 Comment

  1. Hmm, un indiciu clar că Rusia a terminat-o cu Europa! Și nu-i de mirare această alegere raportată la comportamentul europenilor față de politica și inițiativele economice și diplomatice ale Federației Ruse, dar noi cei de pe margine nu putem să nu regretăm gestul, fiindcă valul de tradiționalism, suveranitate și naționalism – bazat NU pe apărarea exagerată a drepturilor și aspirațiilor naționale, ci pe cristalizarea firească a conștiinței naționale – se îndepărtează din ce în ce mai mult fără să-și mai lase amprenta asupra celor din jur. Vom fi „inundați” de „multiculturalismul” refugiaților băgați cu forța pe gâtul națiunilor de organismul suprastatal numit UE, de progresism-liberalismul turbat al alienaților LGBTQ și tot așa până la dispariția totală. Măcar cu Rusia se mai echilibra balanța, era un exemplu de…AȘA DA, uite că se poate!!!
    O inițiativă lăudabilă a președintelui rus, aceea de a reprezenta o prioritate constantă pentru conducerea țării dezvoltarea orașelor existente și de apariția de noi centre, de orașe noi. Dar am mari îndoieli că europenii vor înțelege că nu mai sunt atât de importanți pentru Federația Rusă, am mari îndoieli că vor recunoaște motivele pentru care s-a îndepărtat și să conștientizeze că fără crime, fără imigranți africani și arabi care hărțuiesc pe toată lumea, curat și accesibil construiește O LUME NOUĂ, o alternativă la globalismul progresist. Un model de urmat, dacă toate statele ar avea un președinte patriot! Să-i ajute Dumnezeu să ducă la bun sfârșit ceea ce și-a propus!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114