Hot News
Sluțki: Rusia nu este obligată să dea raportul la NATO despre exercițiile ei militare
04/09
Norvegienii vor să fie primii rezidenți străini din zona arctică a Rusiei
04/09

Implicarea ambasadelor străine în finanțarea extremismului în Rusia

Emblema Comitetului pentru apărarea intereselor naționale din Rusia/ Foto: TASS

La cererea jurnaliștilor, șeful Comisiei Dumei de Stat pentru  Ivestigarea Faptelor de Intervenție Străină în Treburile Interne ale Rusiei, Vasili Piskariov, a comentat ancheta publicată online a ”Comitetului pentru protecția intereselor naționale” despre finanțarea activităților lui Aleksei Navalnîi prin intermediul cetățenilor ruși, angajați ai ambasadelor străine din Moscova:

„Materialele Comitetului privind implicarea angajaților ambasadelor străine în finanțarea activităților extremiste din Rusia merită o atenție deosebită a organismelor competente. În special, este necesar să înțelegem dacă cetățenii ruși au fost folosiți de străini ca intermediari financiari în implementarea activităților politice și distructive în țara noastră, care sunt sursele, volumele și schemele acestei finanțări”.

Ancheta publicată a ”Comitetului pentru protecția intereselor naționale”, în special, afirmă:

Persoanele care oferă sprijin financiar proiectelor lui Navalnăi (aceste proiecte, precum și Fundația Anticorupție, create de echipa lui Navalnii, sunt recunoscute de instanțele judecătorești din Rusia ca fiind de natură extremistă – n.r.) și care s-au înregistrat pe site-ul electoral ”Votul deștept”, creat tot de echipa lui Navalnîi, sunt cetățeni ruși, angajați ai ambasadelor străine. Majoritatea lor lucrează pentru Germania și Statele Unite.

Numărul cetățenilor ruși-sponsori ai lui Navalnîi, care sunt angajați ai ambasadelor, include 30 de persoane. Este de remarcat faptul că majoritatea dintre ei lucrează în ambasadele Republicii Federale Germania și ale Statelor Unite. Dar, mai interesant este și următorul aspect: mulți dintre ei sunt angajați ai proiectelor recunoscute ca fiind agente străine pe teritoriul Federației Ruse. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078