Hot News
A murit Ivan Patzaichin, Amiralul Flotilei de Aur a Sportului Românesc
06/09
Putin, despre importanța Forumului Internațional privind rezultatele Procesului de la Habarovsk împotriva criminalilor de război japonezi
06/09

În Ucraina se vorbește despre ”înțelegeri secrete” în privința Donbassului

Foto: 360tv.ru

Publicația ”Strana”: Biden și Zelenski ar fi putut adopta, în cadrul întrevederii lor, decizii nedivulgate în privința Donbassului. 

Părțile americană și ucraineană ar fi putut adopta ”decizii nedivulgate” în privința Donbassului în timpul sau după întâlnirea președinților Joe Biden și Volodimir Zelenski (în imagine), sunt de părere sursele publicației ”Strana” din cercuri diplomatice. 

Interlocuitorii cotidianului au atras atenția asupra faptului că, în declarațiile de la sfârșitul întrevederii, părțile nu au ridicat chestiunea Acordurilor de la Minsk. 

”În prezent, ”Minsk-2” este singurul acord menit să restabilească pacea în Donbass, recunoscut internațional. Iar tăcerea în privința lui după întâlnirea de la Washington este un semnal îngrijorător”, se arată în articolul din ”Strana”. 

Experții au menționat că acest lucru poate însemna atât nedorința Washingtonului de a se implica în negocieri, cât și existența unei înțelegeri în privința Donbassului, care, deocamdată ”nu este adusă la cunoștința publicului”. 

”Potrivit unei a doua versiuni (pe care mulți o consideră, de altfel, de domeniul teoriei conspirației) Biden și Departamentul de Stat îl împing activ pe Zelenski spre un compromis legat de Donbass și spre punerea în aplicare a formulei Steinmeier”, au declarat diplomații consultați de jurnaliștii de la ”Strana”. 

Zilele trecute, Kievul a explicat că ”Washingtonul vede rolul său cheie în soluționarea conflictului din Donbass și restituirea Crimeii”. În ce fel intenționează Statele Unite să participe la negocieri, partea ucraineană nu a precizat. 

Ambasada SUA în Ucraina a declarat că ”Rusia trebuie să-și asume responsabilitatea pentru încetarea războiului din Donbass” și, de asemenea, a acuzat din nou Moscova că a declanșat conflictul din regiune. 

Situația din Donbass a înrăutățit relațiile dintre Rusia și Ucraina. O serie de țări occidentale continuă să acuze Moscova de amestec în treburile interne ale statului vecin. Partea rusă a subliniat în repetate rânduri faptul că nu este parte a conflictului intern din Ucraina și este interesată ca autoritățile de la Kiev să depășească starea de criză politică și economică.

1 Comment

  1. Marian spune:

    Dupa umila mea parere si Joe Biden { asta mai traieste mult deoarece , Kamala abia asteapta sa-i ia locul } dar in special Volodmir Zelenski , se pot da si cu tenderele de pamant caci , pana cand Kremlinul adica VLADIMIR VLADIMIROVICI PUTIN , pentru ca EL este Kremlinul , el si cei din spatele sau , pana cand asta nu-si da OK-iul , Dombassul ramane…asa cum s-a stabilit deja ! Asta ca sa nu mai reaminteasca cineva despre …restituirea Crimeei asa cum noi romanii nu reamintim despre RESTITUIREA TEZAURULUI ROMANIEI . Este o vorba ruseasca : volk ne vozvrashchayet to, chto on uzhe s”yel iar asta nu trebue uitata de nimeni ! Intrebare : dar ce s-a intamplat , au inceput ucrainenii sa-si umfle muschii , au uitat ca…mai ” zilele trecute ” au luat-o pe coaje ? Lui Zelenski i s-a urat cu binele ? Sa nu uite ca si-au luat-o si altii mai rasariti decat este el !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093