Hot News
Rusia și China au catalogat drept periculoase tehnologiile biologico-militare dezvoltate de SUA
10/10
Sluțki: Senatorii SUA care au cerut expulzarea diplomaților ruși nu au înțeles despre ce este vorba
10/10

Considerate nedorite, structurile lui Soros își continuă activitățile distructive în Rusia

Foto: liveinternet.ru

Câți bani și în ce scop au alocat fundațiile lui Soros (în imagine) direcției ruse după trecerea lor în registrul organizațiilor nedorite? Comitetul pentru Apărarea Intereselor Naționale a Rusiei din Duma de Stat a strâns exemple ale activităților din ultimii ani ale fundațiilor Soros pe direcția rusă.

Încă din 2015, structurile controlate de George Soros – Fundația pentru o societate deschisă (Open Society Foundation, OSI) și Fundația pentru Asistență a OSI (OSI Assistance Foundation) au fost înscrise în registrul organizațiilor nedorite în Rusia. După aceea, finanțarea directă a ONG-urilor și a persoanelor fizice din Rusia a devenit pentru ele dificilă, scrie Comitetul într-o postare pe pagina lui de pe rețeaua Telegram.

Dar pentru a ocoli legislația rusă, aceste structuri au început să folosească organizații intermediare. Structurile lui Soros continuă și în ziua de astăzi să-și desfășoare activitatea distructivă în Rusia.

Printre scopurile finanțării: încercări de a influența politica internă și legislația Federației Ruse, denaturarea istoriei și profanarea memoriei Marelui Război pentru Apărarea Patriei, finanțarea operațiunilor de subminare a integrității teritoriale, promovarea comunității LGBT, susținerea activității lui Aleksei Navalnîi și a proiectelor asociațiilor lui și altlee. În aceste scopuri, menționează Comitetul, organizațiile lui Soros au ”investit”, în perioada 2015-2021, peste 242,5 milioane de ruble (în jur de 3 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052