Hot News
Сontrar afirmațiilor unor răspândaci de știri false, Gazpromul a majorat livrările de gaze în România de 4 ori
09/10
Considerate nedorite, structurile lui Soros își continuă activitățile distructive în Rusia
10/10

Rusia și China au catalogat drept periculoase tehnologiile biologico-militare dezvoltate de SUA

Un laborator biologic american din Ucraina/ Foto: ianed.ru

Rusia și China au elaborat o declarație comună privind pericolul pe care-l reprezintă cele peste 200 de laboratoare biologice americane, care funcționează în afara teritoriului Statelor Unite, relatează agenția RIA Novosti.

În cadrul ședinței Primului Comitet al Adunării Generale a ONU, documentul a fost citit de adjunctul reprezentantului permanent al Chinei la Organizația Națiunilor Unite, Geng Shuang. Diplomatul a explicat că declarația are drept scop întărirea Convenției privind armele biologice.

”Rusia și China iau notă de activitatea biologico-militară pe care Statele Unite și a aliații acestora o desfășoară dincolo de teritoriul SUA. Peste 200 de laboratoare biologice americane sunt situate în afara teritoriilor SUA și funcționează într-o manieră opacă, în mod netransparent și provoacă o serioasă îngrijorare și întrebări din partea comunității internaționale dacă toate acestea sunt conforme cu Convenția privind armele biologice”, se spune în document.

Moscova și Beijingul sunt de acord că această activitate amenință securitatea națională a Rusiei și a Chinei. Ridică semne de întrebare inclusiv activitățile biologice desfășurate de SUA pe teritoriul lor, deoarece lipsa de informații nu permite aflarea dacă ele corespund Convenției privind armele biologice.

Rusia și China au cerut Washingtonului și aliaților lui să acționeze în mod deschis și responsabil, să informeze comunitatea mondială în legătură cu activitatea lui biologico-militară în străinătate.

1 Comment

  1. Mircea oli spune:

    Dialogul și încrederea aduc stabilitate și progres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875128